Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.11.2014.

17:08

Partizan sigurno do četvrtfinala

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, sigurnom pobedom nad Slogom iz Petrovca na Mlavi sa 3:0.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Partizan je na svom stadionu potpuno zasluženo slavio i protivnika će saznati u petak u podne, kada je zakazan žreb za narednu fazu takmičenja.

Pogotke za ’crno-bele’ koji su igrali u mešovitom sastavu postigli su Saša Marković u prvom, i Nikola Ninković i Petar Škuletić u drugom poluvremenu.

U četvrtfinale Kupa već su se plasirali Voždovac, Vojvodina, Spartak, Jagodina, Radnički Niš i Rad, koji je eliminisao Crvenu zvezdu.

Ranije tokom dana Čukarički je eliminisao OFK Beograd sa 2:1.

Partizan je bio dominantan od samog početka utakmice, a da je Škuletić bio koncentrisaniji trijumf bi sigurno bio ubedljiviji. Napadač vicešampiona propustio je nekoliko stopostotnih prilika, ali je učestvovao i kod gola Markovića u 24. minutu.

Akciju je na sredini počeo Saša Marković, koji je na desnoj strani proigrao Petra Grbić. Grbić je vukao loptu do ćoška šesnaesterca, vratio povratnu na Škuletića koji je šmekersi propustio kroz noge, da bi naleteo Marković i pogodio donji levi ugao.

Na sledeći gol čekalo se do 69. minuta, a postigao ga je Nikola Ninković. On je neometan na drugoj stativi prihvatio centaršut Luke sa desne strane i savladao golmana Rankovića poslavši mu loptu kroz noge.

Nekoliko minuta kasnije Škuletić je postavio konačan rezultat, kada je konačno zatresao mrežu Sloge na dodavanje Ninkovića.

Tok meča:

Partizan: Kljajić, Stevanović (od 46' B. Ilić), Ćirković, Stanković, Petrović, Drinčić, Marković, Ninković, Grbić (od 59' Luka), Živković (od 77' Kojić), Škuletić.
Sloga: Ranković, Stević, Stojanović, Reljić (od 76' Rakić), Lepojević (od 70' Vejinović), Mišić Živorad, Apija (od 80' Đorđević), Veselinović, Planić, Antanasijević, Đoković.

U prvih nekoliko minuta nije bilo previše uzbuđenja, da bi u osmom minutu vezao dva dobra napada. Oba su išla preko Petra Škuletića, ali nije bilo završnog udarca.

Sloga se malo oslobodila pritiska, ali je domaći tim imao najbolju šansu u 18. minutu. Živković je odlično gurnuo za Škuletića, napadač Partizana je predriblao golmana protivničke ekipe, šutirao defanzivcu kroz noge, ali je pogodio stativu.

Nastavio je vicešampion Srbije sa napadima, Grbić je imao dobru situaciju na desnoj strani, ali je loše centrirao.

Ipak, šest minuta posle stative Škuletića ’crno-beli’ su poveli sa 1:0. Akciju je na sredini počeo Saša Marković, koji je na desnoj strani proigrao Petra Grbić. Grbić je vukao loptu do ćoška šesnaesterca, vratio povratnu na Škuletića koji je šmekersi propustio kroz noge, da bi naleteo Marković i pogodio donji levi ugao.



Posle postignutog gola izabranici Marka Nikolića potpuno su ztagospodarili terenom, ali velikih prilika nije bilo sve do 40. minuta. Tada je Škuletić na petercu sačekao ubacivanje Ninkovića po zemlji sa desne strane, gađao unutrašnjom, ali se ponovo isprečila stativa.

Već u sledećem napadu posle centaršuta sa leve strane i skoka Škuletića, snažno je pokušao iskosa, ali je golman Ranković izbacio u korner.

Pet minuta kasnije čuvar mreže Sloge ponovo je izašao kao pobednik, u situaciji 1 na 1 skinuo je slab udarac Škuletića, da bi potom na odbijenu loptu natrčao Živković, ali je potpuno promašio.

Na početku drugog poluvremena Branko Ilić zamenio je Miladina Stevanovića. Partizan nije krenuo toliko ofanzivno kao što je bio u prvom delu igre, pa je zato prva pripretila Sloga. Atanasijević je šutirao sa nekih 25 metara po zemlji, Kljajić se bacio i izbacio u korner.

Umesto Petra Grbića ušao je Predrag Luka i u 60. minutu kreirao dobru akciju za Živkovića na desnoj strani, ali vezista domaćih nije uspeo da uposli Škuletića.

Posle ovog napada Sloge krenuo je Partizan u inicijativu, Škuletić je zbog prigorovora i šutiranja lopte posle zvižduka dobio žuti karton, iako nije napravio faul.

Prvu ozbijlniju akciju domaći su krunisali golom u 69. minutu. Po desnoj strani prošao je Predrag Luka i centrirao na drugu stativu gde je usamljen bio Ninković, koji je primirio loptu i kroz noge golmanu je poslao u mrežu – 2:0.



Posle gola Ninković je upisao i asistenciju, a Škueltić konačno zatresao mrežu Sloge. Pobegao je mladi fudbaler Partizana po levoj strani, sve je odlično ispratio Škuletić i overio trijumf svoje ekipe.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, pa se Partizan lako plasirao u četvrtfinale Kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve