Nova vest
Fudbal

Petak, 17.10.2014.

13:30

Partizan: Dokažimo da nismo varvari

FK Partizan pozvao je navijače koji će doći na 147. "večiti" derbi da dokažu da nisu rasisti i huligani i da ne nasedaju na moguće provokacije "treće strane".

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Partizan je u saopštenju na svom sajtu naveo da će 147. "večiti derbi" (19.00) pored tradicionalnih navijačkih tenzija i strasti, biti pod posebnom lupom zbog nedavnih incidenata na utakmici Srbije i Albanije.

"Nema sumnje da će oči fudbalske Evrope biti uprte u Beograd i da će svaki iole ozbiljniji incident pogoršati sliku o nama i negativno uticati na odluku Evropske fudbalske unije o pomenutoj reprezentativnoj utakmici", navodi se u saopštenju.

Partizan ističe da se u skorijoj prošlosti dešavalo da pojedinci ili male grupe huligana svojim ispadima stvaraju pogrešnu sliku o ostalim srpskim navijačima.

"Dokažimo sutra da nismo rasisti, huligani, varvari, da su uvrede koje ovih dana stižu na naš račun neistinite i pogrešne. Dokažimo da najvažnija utakmica srpskog fudbala može da protekne u sportskom navijanju i da bezbednost aktera i gledalaca nije i neće biti ni na koji način ugrožena", piše u saopštenju.

"Prepustimo fudbalerima da na terenu reše ko je bolji u ovom trenutku, nemojmo se nadmetati u nasilju, prostaklucima i primitivizmu. Takvo ponašanje nije primereno tradicijama i vrednostima našeg naroda, to nismo mi", ukazuje klub.

Partizan je ocenio da su moguće provokacije "koje će eventualno doći sa neke treće strane" i apelovao na gledaoce da sačuvaju mir i dostojanstvo i da se posvete bodrednju svog kluba.

"Bilo kakvim političkim porukama i parolama nije mesto na sportskim borilištima", piše u saopštenju.

Partizan je istakao da se obratio nadležnima za neophodnu pomoć u organizaciji utakmice i da veruje da će policija i druge bezbednosne službe angažovati povećani broj svojih pripadnika i pozvao gledaoce da se pridržavaju uputstva redarske službe i poštuju zakon.

Kapije stadiona u Humskoj otvoriće se u 16.30, a zatvoriće se u 18.30, pola sata pre početka utakmice i posle toga niko neće moći da udje na tribine.

"Neka sutra na terenu pobedi bolji, a pobedu u civilizovanom i sportskom ponašanju odnesimo svi!", poziva Partizan u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu