Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.10.2014.

17:50

"Pod Vengerom uživali u igri"

Nekadašnji napadač Arsenala Frederik Ljunberg smatra da je menadžer 'Tobdžija' Arsen Venger potvrdio status legende kluba koji vodi već 18 godina.

Izvor: VA

Autor: VA

Default images

Venger će proslaviti 18. godišnjicu i 1022. meč kao menadžer Arsenala u sredu, na meču Lige šampiona u kojem Arsenal dočekuje Galatasaraj.

Ljunberg je bio član Arsenala od 1998. do 2007. godine. Sa Tjeri Anrijem, Roberom Piresom i Denisom Berkampom predstavljao je okosnicu tima koji je 2004. godine osvojio Premijer ligu bez izgubljenog meča.

Bivši reprezentativac Švedske, koji trenutno nastupa za indijski Mumbaj Siti, priznaje da je najbolje trenutke u karijeri proveo u Londonu pod vođstvom Francuza.

"On je legenda kao što to već svi znaju. Mali broj ljudi je bio u prilici da postigne ono što je on postigao, što potvrđuje da je veliki menadžer. Uživali smo u igri i to je bilo najbitnije od svega. Menadžer nam je dao slobodu u igri, a mi smo voleli tehnički baziran fudbal, što nam je on i omogućio. Bilo je to prelepo vreme za igru u Arsenalu", izjavio je 37-godišnji Ljunberg.

Ljunberg je za Arsenal nastupao na 216 mečeva, 72 puta je bio strelac, a dres reprezentacije Švedske je nosio 75 puta, uz 14 postignutih golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve