Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.09.2014.

21:23

Totenhem u problemu zbog Josifovih

Totenhem Hotspur suočavaju se sa potencijalno velikim problemom, jer bi mogli da budu bez stadiona u sezoni 2017/18.

Izvor:

Autor:

Default images

'Pevci' već neko vreme prave novi dom za svoje fudbalere, a po svoj prilici radovi na stadionu neće biti gotovi na vreme, jer postoji problem sa preostalom porodicom koja ima deo zemlje.

Iako je Komisija za kupovinu presudila u korist tima iz Londona, porodica Josif, koja poseduje sporni deo placa, na kome se nalazi njihova firma "Arčvej Šit Metalvorks", odlučila se da uloži žalbu.

Totenhem je pre ulaska u ceo projekat napravio opširan plan, koji je podrazumevao preseljenje oko 70 firmi i kompanija o njihovom trošku, ali bi pomenuta porodica, sa kojom sudski spor traje sedam godina, mogla da natera ekipu sa Vajt Hart Lejna da potraži alternativni dom za sezonu 17/18.

Pomenuta firma sa 30 zaposlenih nalazi se u ulici Pakston roud, odmah uz južnu tribinu Lejna (inače, novi stadion gradi se odmah pored postojećeg), a Josifi ne žele da se presele, jer smatraju da Totenhem "nije dovoljno zadužio zajednicu". Takođe, porodica smatra da će biti zatvoreno previše radnih mesta, a da će biti otvoreno samo 200 novih.

Novi stadion ima 56.250 sedećih mesta, nalazi se odmah pored Lejna, koji prima 20 hilajda manje, a trebalo bi da obeleži prelazak kluba u novu eru.

"Uradili smo sve što je u našoj moći da radovi budu gotovi na vreme. Nastavićemo da radimo u istom tempu, ali je malo verovatno da ćemo biti u mogućnosti da dočekamo naše navijače na novom stadionu u sezoni 2017/18. Shodno celokupnoj situaciji, najverovatnije ćemo biti prinuđeni da domaće mečeve u pomenutoj sezoni igramo na nekom drugom stadionu u južnom Londonu", navodi se u saopštenju.

Uprava 'Pevaca' se na ovaj potez odlučila pošto je izgubila javni tender 2011. godine od strane rivalskog Vest Hema – za vlasništvo nad Olimpijskim stadionom u Stratfordu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu