Nova vest
Fudbal

Subota, 30.08.2014.

19:30

Debitant Avramovski za 4/4 Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u Jelen Superligi posle četiri kola, nakon minimalne pobede nad Spartakom iz Subotice.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Zvezda se dugo mučila sa Spartakom, ali je meč rešio debitant Danijel Avramovski pogotkom u 78. minutu.

Aktuelni šampion ostao je na prvom mestu posle četvrte utakmice, sa maksimalnim brojem bodova, dok je Spartak ostao na šestoj poziciji sa sedam bodova.

U timu Zvezde nije bilo Darka Lazovića koji će uskoro napustiti 'Marakanu', dok je njegovo mesto na desnom boku zauzeo Gavrić.

’Crveno-beli’ dugo su se mučili sa ekstremno defanzivnim Spartakom, a najčešće je pokušavao napadač Đorđe Rakić. Domaći nisu imali sreće da ranije stignu do gola, pošto su nekoliko puta pogađali okvir.

Ipak, nagrada za napade stigla je u 78. minutu, nakon jedne duge akcije. Jović je skočio na ivici kaznenog i glavom uputio do Rakića, napadač Crvene zvezde je grudima spustio do Avramovskog čiji udarac sa 15 metara je pogodio nekog na putu do gola i prevario Janoševića.

U subotu su odigrana još dva duela u okviru JSL, Mladost je pobedila Napredak, dok je Borac slavio u Kragujevcu protiv Radničkog.

Tok meča:

U prvih desetak minuta nije bilo previše uzbuđenja, da bi Crvena zvezda prvi kakav-takav napad organizovala u 11. Ristić je povukao loptu, tražio Rakića, ali je golman Spartaka stigao pre napadača ’crveno-belih’.

Domaći su krenuli u ofanzivnije i nekoliko minuta kasnije imali dobru situaciju, ali je posle ubacivanja Ristića sa boka izostala realizacija. U nastavku napada Gavrić je centrirao, ali je Rakić glavom prebacio gol.

U 18. minutu meč je prekinut zbog povrede Spartaka Janoševića.

Istu akciju šampioni Srbije odigrali su u 24. minutu, ali je Rakić sa peterca ovoga puta šutirao pored gola. Dva minuna kasnije udarac je oprobao Pečnik sa desne strane, Janošević odbija u korner.

Golman Spartaka ponovo je bio u prvom planu, kada je u 32. minutu odbranio odličan udarac Kovačevića sa oko 30 metara. Do kraja poluvremena nije bilo previse uzbuđenja, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

’Crveno-beli’ krenuli su mnogo ofanzivnije u drugom delu, pa su prvu priliku imali u 50. minutu. Rakić je u kaznenom prostoru protivnika usamljen sačekao ubacivanje iz kornera, ali je njegov udarac glavom prošao malo pored desne stative.

Već u sledećem napadu mogla je Zvezda do vođstva, kada je Petković iz gužve uputio udarac koji je završio na prečki.

Novi napad I nova šansa, ovoga puta Pečnik je suviše komplikovao u šesnaestercu protvinika, pa je na kraju šutirao preko gola.

Pritisak šampiona malo je popustio u narednih desetak minuta, ali je u 70. minutu viđena najbolja prilika na meču. Čak dva puta u 70. minutu fudbaleri Crvene zvezde pogodili su prečku Spartakovog gola. Prvo je Daniel Avramovski odlično centrirao iz prekida sa desne strane, a pokušao Luka Jović, zatim se lopta odbila do novog kapitena crveno-belih Nikole Mijailovića koji je iz odlične pozicije takođe pogodio okvir gola. U nastavku iste akcije opet je šutirao Jović, ali ga je izblokirao jedan od defanzivaca Spartaka.

Zvezda ponovo nije imala sreće, u 78. minutu gađao je Rakić, ali je ovoga puta pogodio stativu. Ipak, domaći su konačno stigli do gola, nakon jedne duge akcije.

Jović je skočio na ivici kaznenog i glavom uputio do Rakića, napadač Crvene zvezde je grudima spustio do Avramovskog čiji udarac sa 15 metara je pogodio nekog na putu do gola i prevario Janoševića.

Spartak je brzo mogao do izjednačenja, glavom je sa penala šutirao, ali je lopta pogodila stativu.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, pa je Zvezda zabeležila I četvrtu pobedu.

Crvena zvezda: Rajković - Mijailović, Pavićević, Lazić, Petković - Kovačević, Ristić (68. Avramovski) - Gavrić (74. Despotović), Savićević (50. Jović), Pečnik - Rakić
Spartak: Janošević, Milošević (62. Dukić), Radović, Jondić (70. Mrkela), Farkaš, Torbica, Balabanović, Antonić, Kovačević, Milić, Plavšić (51. Maksimović)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve