Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.08.2014.

18:07

Benatija u Bajernu za 30m

Nemački šampion Bajern pojačao se dosadašnjim defanzivcem Rome Mehdijem Benatijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bavarci će za Marokanca odmah platiti 26 miliona, uz još 4 miliona ukoliko klub sa njim osvaja trofeje.

Benatija u sredu ima lekarski pregled, posle kojeg potpisuje petogodišnji ugovor, uz godišnju platu od 4 miliona evra. Roma će na njegovo mesto dovesti Kostasa Manolasa iz Olimpijakosa za 13 miliona evra. Manolasa je želeo i Arsenal.

Situacija sa povredama u minhenskoj ekipi je prilično teška na početku nove sezone, pre svega zbog povrede Havija Martinesa, pa je pojačanje bilo neophodno.

Ranije tokom leta Bajern je doveo Levandovskog, Reinu, Bernata i Rodea, a otao je bez Mandžukića i Krosa, koji su se preselili u madridske klubove.

Benatija je tokom leta bio jedan od najtraženijih štopera na prilično suženom tržištu, a većina vodećih engleskih ekipa bilo je zainteresovano za njega.

Jedna od najbitnijih njegovih osobina je taktička fleksibilnost, jer je sa uspehom igrao u tročlanoj (Udineze) i četvoročlanoj odbarni (Roma), a nudi i dodatnu pretnju prilikom ofanzivnih prekida (5 golova u Seriji A prošle sezone, još 6 u prethodne tri), koji su Bajernu relativno slaba tačka.

Benatija ima 27 godina, rođen je u Francuskoj, a za selekciju Maroka odigrao je 31 meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve