Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.08.2014.

20:45

LŠ: Nula Arsenala, Bajer 3:2

Posle prvih pet mečeva plej-ofa za Ligu šampiona i dalje je sve otvoreno, Arsenal prvi put nije slavio, dok je Bajer najbliži eliti.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Arsenal je imao mnogo sreće u Istanbulu, u finišu je imao i igrača manje i gol šansu, ali je igrao 0:0 sa Bešiktašem.

U derbiju dana Napoli je i pored slabe predstave izborio 1:1 sa Atletik Bilbaoom, dok je Bajer Leverkuzen u spektaklu u Kopenhagenu nakon dva preokreta slavio 3:2. Steaua je jedva stigla do 1:0 nad Ludogorecom, dok se Salcburg ispromašivao te na kraju dobio Malme samo 2.1.

Istanbul: Arsenal je u Tursku došao sa maksimalnim učinakom od 12 pobeda u prethodnim kvalifikacionim mečevima, ali je ovaj put omanuo. Imale su "tobdžije" mnogo sreće na Bosforu, već prilikom početnog udarca Demba Ba pogađa prečku sa 50 metara uz malu pomoć Vojčeka Šćesnog, koji ga potom još dva puta osujećuje u gol šansi. U poslednjih deset minuta Arsenal je strepeo jer je Milorad Mažič isključio Arona Ramzija, ali u nadoknadi vremena Aleks Okselejd-Čemberlen umalo nije šokirao 70.000 Turaka. Međutim, nije imao dovoljno sreće, pogodio je stativu.

Napulj: Atletik Bilbao je sjajno odigrao sat vremena u Italiji, potpuno nadigrao favorizovani Napoli, te posle lepe akcije poveo krajem prvog poluvremena golom Muniaina. Međutim, u poslednjih pola sata Napoli se budi, te zahvaljujući trenutku inspiracije Gonsala Iguaina stiže do izjednačenja. U finišu meča golman Bilbaa Gorka Iraisos sprečava domaćina da stigne do preokreta.

Kopenhagen: Meč večeri odigran je u Danskoj, svih pet golova postignuto je u prvom poluvremenu, Bajer je rano poveo, već do 12. minuta Kopenhagen izjednačio, ali Nemci boljom igrom u nastavku prave novi preokret i nose pobedu u Leverkuzen. U drugom poluvremenu su imali nekoliko šansu za veću prednost, ali se istakao golman Kopenhagena Anderson.

Salcburg: Red Bul je imao šansu da napuni mrežu Malmea i već u Austriji reši ovaj dvomeč, ali je na kraju surovo kažnjen za brojne promašaje. Salcburg je imao solidnih 2:0, ali je tokom prvog poluvremena Žonatan Sorijano čak tri puta pogađao okvir gola, a u nastavku još jednom i jedan njegov saigrač. Na kraju, u nadoknadi vremena veliku grešku prave golman i štoper Red Bula, te Forsberg donosi povoljan rezultat Malmeu za revanš.

Bukurešt: U regionalnom derbiju Steaua je u potpunosti nadigrala Ludogorec koji se odlično branio u Rumuniji, a najviše zahvaljujući golmanu Vladislavu Stojanovu je imao aktivan rezultat do same završnice. On je, naime, odbranio penal Aleksandru Čipčijuu, koji je imao još nekoliko dobrih prilika, da bi konačno dva minuta pre kraja uspeo da savlada Bugarina za minimalnu prednost Steaue pred revanš u Razgradu za sedam dana.

Plej-of za LŠ:
Kopenhagen (Danska) – Bajer Leverkuzen (Nemačka) 2:3 (2:3)
Jergensen 9, Amartej 12 – Kisling 5, Belarabi 31, Son 43
Napoli (Italija) – Atletik Bilbao (Španija) 1:1 (0:1)
Iguain 68 Muniain 41
Salcburg (Austrija) – Malme (Švedska) 2:1 (1:0)
Šimer 16, Sorijano 54 – Forsberg 90+1
Steaua (Rumunija) – Ludogorec (Bugarska) 1:0 (0:0)
Čipčiu 88
Bešiktaš (Turska) – Arsenal (Engleska) 0:0

Sreda:
Olborg (Danska) – APOEL (Kipar)
Lil (Francuska) – Porto (Portugal)
Maribor (Slovenija) – Seltik (Škotska)
Slovan Bratislava (Slovačka) – BATE (Belorusija)
Standard Lijež (Belgija) – Zenit (Rusija)

Tok mečeva:

ISTANBUL Demba Ba pokušao je da prilikom početnog udarca iznenadi Vojčeča Šćesnog, šutirao je sa 50 metara, ali je na njegovu i žalost 70.000 navijača na Ataturk stadionu pogodio samo prečku! Golman Arsenala je malo zakačio loptu, dovoljno da spasi gol.



ISTANBUL Prvi je do vođstva došao Bajer u Kopenhagenu. Desni bek Donati poslao je sjajan pas za Hakana Čananolua na desnoj strai ikaznenog, mladi Turčin je loptu ubacio na peterac gde se za poziciju izborio Štefan Kisling koji je lagano prosledio u mrežu.

SALCBURG Red Bul ne koristi zicer u šestom minutu. Kristijan Švegler je bio u gol šansi, navijači su već počeli da slave gol nakon njegove solo-akcije i šuta sa ivice kaznenog prostora, ali je Robin Olsen neverovatnom paradom spasao gol.

KOPENHAGEN Samo četiri minuta nakon gola Bajera Kopenhagen je izjednačio. Pjer Bengtson je ubacio loptu iz kornera, a sjajno je skočio Matijas Jergensen i glavom sa oko 11 metara pogodio leve rašlje.

ISTANBUL U istom minutu Ba je ponovo zaledio Engleze, uhvatio je volej levom nogom nakon centaršuta, ali Šćesni sjajno interveniše i spasava Arsenal.

KOPENHAGEN Spektakl u Danskoj je nastavljen, u 12. minute domaćin je neočekivano preokrenuo. Opet je prekid bio koban po Leverkuzen. Nakon centaršuta iz slobodnog udarca sa leve strane, usledila je gužva u petercu, strelac izjednačujućeg gola Matijasa Jergensen je slabo zahvatio loptu, ali se ona odbila do Danijela Amarteja koji je glavom sa nekoliko metara šalje pod prečku.

SALCBURG Konačno u 16. minutu postignut je gol van Kopenhagena. Rel Bul je terensku inicijativu pretvorio u vođstvo protiv Malmea. Nakon velike gužve posle kornera, Sorijano pogađa prečku, ali se lopta odbija do štopera Franca Šimera koji trese mrežu Šveđana.

BUKUREŠT Mirnih pola sata u Rumuniji, Steaua je kontrolisala loptu i povremenu pretila, ali svi šutevi su išli van okvira gola. Ludogorec nema rešenja za odbranu domaćina.

NAPULJ Prva šansa u Italiji u 29. minutu, za Bilbao. Ajmerik Laporte je bio najbrži u kaznenom nakon centaršuta iz kornera, šutirao je glavom, ali pored desne stative.

KOPENHAGEN Sjajna šansa za Bajer da izjednači u 29. minute, Beniš je dobio loptu na dvadesetak metara od gola, imao dovoljno vremena da se namesti na šut, pokušao je da loptu plasira uz desnu stativu, ali je ona otišla za malo pored gola.

SALCBURG Odličan pokušaj Sorijana iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, ali nema sreće večeras, kapiten Salcburga opet pogađa prečku.

KOPENHAGEN Dok se drugi nadigravaju taktički, u Kopenhagenu blistaju napadači. 15 minuta pre poluvremena Bajer je izjednačio na 2:2. Posle fantastičnog dugog pasa jednog igrača Leverkuzena sa svoje polovine terena, Heung-min Son je zbunio čuvara na ivici kaznenog prostora pa se lopta odbija do Karima Belarabija koji sjajnim udarcem pogađa gol.

NAPULJ Nova šansa dzua aodlični Bilbao, Aduriz je pokušao da iskoristi centaršut, dobro gađa glavom, ali Kabral brani.

BUKUREŠT Steaua u 34. minutu propušta šansu da povede protiv Ludogoreca. Sanmartean je posle sjajnog solo-prodora inicirao kontakt u kaznenom prostoru sa Minevom, a sudija Feliks Brih je svirao kazneni udarac. Aleksandar Čipčiju je gađao donji levi ugao, ali ga je Vladislav Stojanov sjajno 'pročitao' i odbranio penal.

SALCBURG Sorijana baš ne voli okvir gola, treći put ga pogađa u utorak uveče. Kapiten Red Bula je iz trka primio pas saigrača i šutirao sa ivice kaznenog, ali pogađa levu stativu. Mogao je to biti fantastičan pogodak.

NAPULJ U finišu poluvremena Bilbao pretvara dominaciju u Napulju u vođstvo. Oskar de Markos sjajno probija po desnoj strani, loptu šalje po zemlji u sredinu kaznenog gde je na oko 12 metara prima Iker Muniain, te preciznim udarcem po zemlji šalji uz desnu stativu.

KOPENHAGEN Novi preokret u Danskoj i Bajer opet vodi, nakon još jedne sjajne brze akcije "farmaceuta". Novu asistenciju beleži Hakan Čalanolu koji sjajno proigrava Heung-min Sona, ovaj izlazi sam na Andersena i lako loptu šalje poed njega u mrežu.

ISTANBUL Arsenal je nemoćan na Ataturku, Bešiktaš dominira, a posebno Ba. Bivši napadač Njukasla i Čelsija je minut pre poluvremena opet zapretio Šćesnom, posle solo-prodora šutirao je ivice kaznenog prostora, ali za malo pored leve stative.

BUKUREŠT Imao je Čipčiju u nadoknadi vremena sjajnu šansu da se iskupi za promašaj s penala. Odlično je ispratio akciju saigrača, dobio loptu u 16, gađao je desnu stativu, ali je opet Stojanov bio uspešniji od Rumuna.

KOPENHAGEN Nova šansa za Bajer, u nadoknadi vremena, Belarabi je propustio dobru situaciju. Dobio je loptu u šesnaestercu, ali je njegov šut ovaj put završio iznad gola.

II poluvreme

ISTANBUL Nova šansa za Bešiktaš u trećem minutu nastavka, Olkaj Sahan je odlučio da sam završi napad, prolazi nekoliko igrača Arsenala, ali promašuje gol sa 11 metara.

ISTANBUL Mikael Arteta baš nema sreće, konačno je neko vreme bio zdrav, ali se opet povredio. Menja ga Matje Flamini.

BUKUREŠT Sjajna šansa za Bugare da šokiraju Rumune. Aleksandar Aleksandrov je ispratio centaršut sa strane i gađao donji levi ugao, ali se sjajno bacio Gidrius Arlauskis i spasao Steauu.

SALCBURG Opet okvir gola Red Bula. u petom minutu nastavka, Zabicer je ubacio loptu sa leve strane, Mane se odlično ubacio na prvoj stativi, ali i on poput Sorijana pogađa okvir gola.

SALCBURG Konačno u 54. minute domaćin stiže do zasluženog drugog gola. konačno Žonatan Sorijano pogađa mrežu, a ne okvir gola. Sjajni Španac iz slobodnog udarca loptu šalje pored živog zida i vara golmana Malmea, a lopta završava uz desnu stativu.

KOPENHAGEN Nakon skoro 20 minuta bez uzbuđenja, konačno gol šansa u drugom poluvremenu. Son je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali je Andersen paradom zaustavio loptu koja je bila na putu kad desnoj stativi.

NAPULJ Loše izdanje Napolija, tokom sat vremena nije imao nijedan šut u okvir gola Bilbaa, koji je zapretio desetak puta. Međutim, u 68. minutu Italijani stižu do izjednačenja. Gonsalo Iguain prima nezgodan pas ispred kaznenog prostora, nije imao mnogo izbora, krenuo je sam, prevario čak trojicu rivala, a onda da oko 12 metara desnom nogom poslao dijagonalu po zemlji i poslao loptu uz levu stativu.

KOPENHAGEN Bajer želi da poveća prednost pred revanš, opet je svoj šut sa distance okušao Belarabi, ali po sredini gola, pa Anderson loptu izbacuje u korner.

NAPULJ Dva minuta posle gola Iguain opet preti Bilbau, dobio je loptu od Kaljehona, ali je njegov šut završio pored desne stative.

SALCBURG Konačno je Malme zapretio domaćinu, Markus Rozberg dobro reaguje posle dodavanja saigrača, ali šalje projektil koji ide po sredini gola što olakšava posao Gulašiju.

Ubrzo su usledile dve šanse da Red Bul, prvo je Zabicer šutrao pored gola iz sjajne pozicije nakon centaršuta, da bi potom Kamplov šut, koji je prošao pored golmana Malmea, izblokirao jedan igrač šampiona Švedske.

ISTANBUL Milorad Mažić je opravdao strah Engleza, deset minuta pre kraja meča isključio je Arona Ramzija kojem je pokazao drugi žuti karton. Arsenal je sa igračem manje u finišu meča.

BUKUREŠT Steaua kontroliše meč, traži put do gola, ali se Ludogorec sjajno brani i odoleva Rumunima.

NAPULJ Dve šanse u nizu za Napoli u završnici meča. Prvo je Mertens sjajno šutirao sa oko 25 metara, lopta je išla uz desnu stativu, ali Gorka Irasios odlično interveniše.

Potom Iguain dobija fantastičan pas na svega nekoliko metara od gola, zicer, ali njegov šut iz prve refleksno brani fantastični Irasios.

BUKUREŠT Upornost se isplatila domaćinu, kao i Aleksandru Čipčiuu. Nakon centaršuta sa desne strane lopta se odbija do napadača Steaue na prvoj stativi, on beži od čuvara i potom šalje dijagonalu u gornji desni ugao pored ovaj put nemoćnog Stojanova.

ISTANBUL Minut pre kraja Arsenal ne koristi šansu za pobedu sa igračem manje. Aleks Okselejd-Čemberlen se sjajnim driblinzima probio u kazneni prostor na desnoj strani, gađa dalji ugao, ali Zengin vrhovima prstiju i uz pomoć stative spasava Bešiktaš.

SALCBURG Austrijancima su se osvetili silni promašaji. Prilikom jednog bezopasnog centaršuta sa sredine terena, jedan defantivac je omeo golmana Salcburga Gulašija, što koristi Emil Forsberg te vraća Malme u igru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve