Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.08.2014.

17:38

Murinjo: Želim da Čeh ostane

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da se nada da će Petr Čeh ostati u klubu, uprkos tome što je Tibo Kurtoa branio na meču sa Burnlijem na startu sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

22-godišnji Belgijanac se ovog leta vratio u Čelsi posle trogodišnje pozajmice u Atletiko Madridu, a na povratku u London, ‘plavci’ su dobili Burnli sa 3:1.

Nadam se da Petr ne želi da ode i nadam se da nema ponude drugih klubova. Ako ih ima, nadam se da će ih odbiti”, rekao je Murinjo.

Čeh je prvi golman Čelsija od dolaska na “Stamford Bridž” 2004. godine iz Rena. Osvojio je tri šampionske titule sa Čelsijem i stajao je na golu u finalu Lige šampiona i pobedi nad Bajernom 2012. godine, kao i godinu dana kasnije u trijumfu u finalu Lige Evropa nad Benfikom.

Bio bih zadovoljan kada bih u mojoj ekipi imao dva najbolja svetska golmana”, rekao je Murinjo.

Čelsi je ovog leta dozvolio svojim dugogodišnjim igračima Frenku Lampardu i Ešliju Kolu da napuste “Stamford Bridž”, pošto Murinjo želi da napravi tim za budućnost.

Golman nije igrač kojeg menjate iz utakmice u utakmicu. Morate da pokažete stabilnost, ali radi se o nastupima. Pre deset godina sam morao da donesem tešku odluku, kada je Karlo Kudićini fantastično branio za Čelsi. Ovo je slična situacija. Moramo da razmišljamo o budućnosti kluba i odlučio sam da gol prepustim Kurtoi”, rekao je portugalski trener.

Morinjo je o izmeni na golu Čeha obavestio pre početka utakmice sa Burnlijem.

Petr je bio razočaran, ali fudbal je takav ponekad. Igrači često mogu biti nezadovoljni trenerima”, rekao je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve