Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.08.2014.

14:20

Bojan Đorđić na draftu u Indiji

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Mančester Junajteda Bojan Đorđić učestvovaće na draftu pred prvu sezonu indijske Superlige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

32-godišnji Đorđić je u januaru napustio napustio Bromapojkarnu, a karijeru će nastaviti u Indiji, koja na sve načine pokušava da popularizuje fudbal

Pred novu sezonu sezonu, 21. avgusta biće organizovan draft kao u NBA ligi, na kojoj će 49 fudbalera dobiti angažman.

„Indijska Superliga potvrđuje učešće bivšeg igrača Mančester Junajteda Bojana Đorđića u inauguracionoj sezoni. Krilni vezista biće međi 49 fudbalera na draftu internacionalaca, koji će biti održan 21. avgusta 2014. godine u Mumbaiju“, stoji u saopštenju IMG Reliance.

Kompanije Reliance i IMG udružile su snage u želji da stvore Superligu Indije, a već su ostvareni kontakti sa pojedinim bivšim fudbalerima, među kojima će biti i Đorđić.

„Igranje u indijskoj Superligi biće sjajna avantura, šansa da upoznam nove ljude i pomognem im da postanu jači u sportu koji je bio strast celog mog života“, rekao je Đorđić.

Prema pisanju indijskih medija, ta država bi trebalo da bude novo mesto za “penzionere“, a povratak u kopačke su još pre godinu i po zbog Indije najavili Rober Pires, Dvajt Jork, Luj Saha, Ernan Krespo, Džej Džej Okoča, Robi Fauler, Fabio Kanavaro...

Ukoliko je verovati nezvaničnim informacijama, pomenuti fudbaleri su već potpisali ugovore, a određeni indijski klubovi pregovaraju sa Majklom Ovenom i Tjerijem Anrijem, dok bi trenerske pozicije mogli da zauzmu Peter Šmajhel i Marsel Desai.

Liga bi trebalo da se igra u Kolkati, Delhiju, Bombaju, Čenaju, Bangloru, Kočiju, Punu, Guahatiju i Goi, a zainteresovane za kupovinu fudbalskih klubova su pojedine zvezde Bolivuda, poput Šaha Ruka Kana, Džona Abrahama i Ranbira Kapura.

Takođe, ligu bi trebalo da prenosi televizija Star Indija, koja je za TV prava spremna da plati pozamašnu sumu novca.

U Indiju je već stigao David Trezege koji će nositi dres ekipe Pune Sitija, a dolazak je potvrdio i Fredi Ljunberg.

Bojan Đorđić je rođen 6. februara 1982. u Beogadu, ali se kao trogodišnjak preselio u Švedsku, gde je njegov otac Ranko nastavio karijeru posle Crvene zvezde.

Karijeru je počeo među „momcima iz Brome“ (bukvalni prevod imena kluba), u koje će se vratiti 13 godina kasnije posle bogate i neobične karijere.

Đorđić je u Švedskoj bio izrazito popularan, igrao je i za najpopularniji stokholmski klub AIK, i bio ključni čovek u osvajanju titule 2009. U tom periodu odbio je nekoliko unosnih ponuda, zbog čega je i danas idol „Crne armije“ kluba iz predgrađa Sulna.

Kao 17-godišnjak došao je u Mančester Junajted, u kojem je ostao 5 godina, ali se nije naigrao, iako je jednom proglašen za najboljeg mladog igrača do 18 godina.

U sezoni 2003/2004 bio je na pozajmici u Crvenoj zvezdi, kojoj je pomogao da osvoji titulu, a ostao je upamćen po spektakularnom golu Odenseu.

Na Ostrvu je igrao i za Šefild Venzdej, Blekpul, Rendžers i Plimut, stigao je i do Videotona i Antverpena, a u severnim krajevima nastupao je za AGF Orhus. Došao je u Bromapojkarna dok je ta ekipa igrala u Superetanu (druga liga) i pomogao joj da uđe u Alsvenskan.

Sa najslavnijim klubom Škotske takođe je uzeo titulu, što mu je pošlo za rukom i u Mađarskoj, tokom boravka u Videotonu. Poznat je kao veoma kreativan fudbaler i dobar asistent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu