Nova vest
Fudbal

Petak, 25.07.2014.

11:45

Murinjo: Drogba ovde pripada

Žoze Murinjo potvrdio je da razmišlja da u Čelsi vrati legendu lodonskog kluba Didijea Drogbu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ovja 36-godišnji centarfor iz Obale Slonovače je igrao osam sezona na Stamford Bridžu gde je na 341 utakmici postigao 157 golova, a najvažniji u finalu LŠ 2012.

"Želimo da pobeđujemo i osvajamo trofeje, a Drogba je jedan od najboljih napadača u Evropi. Prilagođen je engleskom fudbalu i razmišljamo o toj opciji", rekao je Murinjo.

Drogba je 2012. napustio London, igrao jednu sezonu u Kini, a onda se preselio u Galatasaraj sa kojim je prošle sezone imao emotivan poratak na Bridž u Ligi šampiona.

"Vratimo li ga to neće biti što je on Didije, ili zbog toga što je strelac najvažnijeg gola u istoriji Čelsija, ili zato što mi je, kako čitam, potreban asistent. Ne. Vratim li ga, a odluka će biti donesena uskoro, to će biti zato što je reč o igraču koji može da ojača ekipu", istakao je Murinjo.

Drogba bi se u Čelsi vratio pre svega kao podrška novom glavnom napadaču Dijegu Kosti.

"Reč je o timskom igraču koji može biti važan u bilo kojoj ekipi. Osim toga znamo da ga srce vuče ovde gde smatra da pripada, a i naš vlasnik Roman Abramovič je slab na njega. Mi takođe osećamo da nam Didije pripada. Da li će se vratiti kao igrač na godinu ili dve? Videćemo", rekao je Portugalac.

Povratak u Čelsi bi skoro izvesno značio da će Drogba da na Stamford Bridžu završiti karijeru, što je jedini prirodan rasplet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve