Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.07.2014.

23:52

Evra: Junajted je bio privilegija

Francuz Patris Evra oprostio se od Mančester Junajteda nakon osam godina na Old Trafordu, istakavši da je bila privilegija igrati za "Crvene đavole".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Evra je za oko 2 miliona evra prešao u torinski Juventus.

"Bila je privilegija igrati za Junajted, ostvarenje sna, moje vreme ovde ću večno pamtiti. Odlazak je bila najveća odluka u mom životu, Junajted će uvek biti u mom srcu", rekao je Evra.

Francuz je u Mančester stigao u januaru 2006. godine iz Monaka, kada je došao i Nemanja Vidić, koji je takođe ovog leta napustio Junajted i preselio se takođe u Seriju A, ali u Inter.

Evra je odlučio da napusti Old Traford nakon što je Junajted za 30 miliona futi doveo 18-godišnjeg reprezentativnog levog beka Luka Šoa iz Sautemptona.

Nakon odlaska zahvalio se i bivšem menadžeru Aleksu Fergusonu.

"Ogromno sam zahvalan Ser Aleksu što mi je omogućio da igram za Mančester Junajted, što mi je učinio privilegiju da budem kapiten i da naučim da niko nije veći od kluba", rekao je Evra.

Francuz je odigrao 379 utakmica za Junajted s kojim je osvojio Ligu šampiona, Premijer ligu i Svetsko klupsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve