Nova vest
Fudbal

Petak, 27.06.2014.

20:58

Dobro 2. poluvreme, 3:3 sa Malmeom

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 3:3 sa švedskim Malmeom, u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu u Humskoj 1.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Ovaj susret imao je humanitarni karakter pošto je sav prihod od prodatih karata ići za pomoć stradalima u nedavnim poplavama.

Strelci za Malme bili su Rozenberg, Giljermo Molins i Ostojić koji je postigao autogol, dok je Partizan pogađao preko Pantića, Rikardinja (takođe autogol) I Saše Ilića sa penala.

Utakmica Partizana i Malme poslužila je kao odlična priprema za obe ekipe koje će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Vicešampion Srbije odigrao je dva različita poluvremena u kom su igrale dve drugačije postave. Prvi deo igre bio je dosta slab, a Malme je već u šestom minutu vodio sa 2:0.

Rozenberg i Giljermo Molins kaznili su očajne reakcije odbrane ’crno-belih’, posebno Ostojića. Defanzivac domaćih zaokružio je loše poluvreme kada je u 24. minutu glavom zatresao svoju mrežu.

Izabranici Marka Nikolića u prvom poluvremenu najviše su pretili preko Andrije Živkovića koji je u 36. minutu idealno uposlio Pantića za 3:1.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a trener Partizana zamenio je skoro celu postavu. Ulogu Živkovića preuzeo je Petar Grbić koji je bio ubedljivo najbolji pojedinac tog dela igre. On je u 49. minutu nanizao trojicu protivničkih igrača, ali je otišao u mrtvi ugao i njegov šut je golman izbacio u korner. Posle ubacivanja Drinčića iz ugla i odbijene lopte, Vulićević je šutirao sa nekih 25 metara, lopta je na putu do gola pogodila Fernandinja i prevarila Olsena – 3:2.

Srpski tim bio je bolji tokom čitavog drugog poluvremena i do izjednačenja je došao u prvom minutu nadoknade.

Ko drugi nego Petar Grbić. Ponovo je prošao po levoj strani, gurnuo kroz noge protivniku koji ga je oborio i sudija Vukadinović je pokazao na penal. Siguran realizator bio je kapiten Saša Ilić.

Do kraja susreta ništa konkretno se nije desilo, pa je konačan rezultat 3:3.

U predigri utakmice, od 19 časova igrali su veterani FK Partizan i ekipa Arene sport sa prijateljima.

Za veterane Partizana nastupili su: Goran Pandurović, Dražen Bolić, Zoran Mirković, Miroslav Čermelj, Zoran Djurić, Nebojša Vičićević, Darko Tešović, Djordje Tomić, Goran Kadenić, Dejan Radjenović, Dragan Ćirić, Žarko Lazetić, Gordan Petrić, Nenad Djukanović, Zdenko Muf, Tomislav Mitrović, Milan Milijaš, Bojan Zavišić, Branimir Smiljanić i Milan Ristić.

Za ekipu Arena sport televizije, pored prepoznatljivih lica ove medijske kuće, igrali su Viktor Troicki, Miroslav Berić, Ljubinko Drulović, Vladimir Stojković, Veljko Paunović, Savo Milošević, Milivoje Ćirković, Nenad Vanić, Saša Drakulić i drugi naši aktuelni i bivši igrači i treneri. Ekipu Arena sport i prijatelji sa klupe će voditi Milovan Rajevac.

Tok meča:

Gosti iz Švedske poveli su već na startu utakmice, kada je strelac bio Rozenberg. On je posle jedne akcije po levoj strain, promešao Ostojića i pogodio suprotni ugao gola Partizana sa nekih desetak metara.

Već u šestom minutu bilo je 2:0 za Malme, kada je Giljermo Molins kaznio očajnu rakciju odbrane srpskog vicešampiona i pogodio iz peterca. Ako je kod prvog gola odbrana loše reagovala, šta bi tek trebalo reći za drugi gol. Molins je primio jedan centaršut na penalu, predriblao Ostojića I Trajkovića I smestio loptu ispod Lukača.

Partizan se probudio, uspeo da dođe do poseda lopte i počne da preti. U 16. minutu usledio je dobar napad Živkovića po desnoj strani. Uspeo je da uđe u kazneni, ali je njegovo dodavanje Fofani izblokirao odbrambeni igrač Malmea.

Prvi udarac ka golu Olsena ’crno-beli’ su uputili u 23. minutu, ali je švedski golman odbranio ne preterano snažan udarac Pauljevića.

Već u sledećem napadu Malme je organizovao kontranapad, a lopta je na desnoj strani došla do Johansena. Napadači švedskog tima bili su u situaciji 2 na 1, Johanson je pokušao da centrira ka Rozenbergu, loptu je na nekih 14 metara udario Ostojić i poslao je u svoju mrežu – 3:0.

Većina napada Partizana išla je po desnom boku, pa je tako posle pola sata igre Pauljević probio do gol aut linije i izborio korner, posle koga su defanzivci Malmea otklonili opasnost. U nastavku akcije sudija je svirao slobodan udarac iz dobre pozicije, Živković je probao, ali je pogodio živi zid.

Nešto otvoreniji pristup isplatio se izabranicima Marka Nikolića koji su smanjili na 3:1 u 36. minutu. Na desnoj strani, sa nekih 40-ak metara, Živković je ubacio loptu iza leđa odbrane Malmea. Danilo Pantić je odlično utrčao, pobegao čuvarima i vrhom kopačke sproveo loptu u gol ispred golmana

Najagilniji u redovima ’crno-belih’ bio je Andrija Živković koji je u 40. minutu kreirao priliku za Škuletića. Opet je centrirao sa desnog boka, napadač Partizana je odlično skočio, ali je njegov pokušaj glavom sa nekih sedam metara završio malo pored stative.

Strelac drugog gola za Malme Giljermo Molins doživeo je tešku povredu u samom finišu prvog poluvremena. Molins je bio u duelu sa Škuletićem i ostao je na travi nakon klizećeg starta, a posle sudara i sa Brašancem morala je da interveniše lekarkska ekipa oba tima. Do centra terena stigao je i trener Malmea Age Hareide koji nije mogao da veruje da mu se povredio jedan od najboljih igrača.

Sudija nije želeo da produžava prvi deo igre, pa se na pauzu otišlo vođstvom Šveđana sa 3:1.

Petar Grbić koji je ušao na poluvremenu otvorio je drugi deo igre odličnom prilikom. U 49’ minutu je nanizao trojicu protivničkih igrača, ali je otišao u mrtvi ugao i njegov šut je golman izbacio u korner. Posle ubacivanja Drinčića iz ugla i odbijene lopte, Vulićević je šutirao sa nekih 25 metara, lopta je na putu do gola pogodila Rikardinja i prevarila Olsena – 3:2.

Tri minuta kasnije Grbić je imao još jednu šansu, ali je njegov udarac otišao malo preko gola.

Vicešampion Srbije krenuo je u veliku ofanzivu, ali posle gola i šanse Grbića nije imao nekih konkretnijih prilika.

Od ulaska u igru, Grbić je bio najbolji pojedinac meča, a u 63. minutu malo je falilo da asistira za izjednačenje. Međutim, mladi Šaponjić nije stigao da zahvati loptu na pravi način u šesnaestercu gostiju. Pet minuta kasnije ponovo napada Grbić po levoj strani, zavrće spoljnom na penal ka usamljenom Luki, ali napadač domaćih loše zahvata loptu i šalje je pored gola.

Neposredno posle toga, pokušaj Saše Ilića je izblokiran, na loptu naleće Driničić i Šalje je daleko iznad gola.

Prvi problem za Partizan desili su se u 78. minutu, kada je Vladimir Volkov izbacio loptu u aut, jer je osetio bol u leđima. Posle jednog faula nad Sašom Ilićem fudbaleri dveju ekipa ušli su u verbalni sukob, ali se sve brzo smirilo.

U 85. minutu Šaponjić je oboren na nekijh 20 metara, a Ilićev udarac posle uigrane kombinacije sa Drinčićem lako hvata Olsen.

Posle odličnog šuta Ostojića, Partizan je krenuo u totalnu ofanzivu koja se isplatila u samom finišu meča. Ko drugi nego Petar Grbić. Ponovo je prošao po levoj strani, gurnuo kroz noge protivniku koji ga je oborio i sudija Vukadinović je pokazao na penal. Siguran realizator bio je kapiten Saša Ilić.

Do kraja susreta ništa konkretno se nije desilo, pa je konačan rezultat 3:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve