Nova vest
Fudbal

Petak, 06.06.2014.

20:21

CZ: Da li je vreme za odgovornost?

FK Crvena zvezda kažnjen je u petak od strane UEFA suspenzijom iz evropskih takmičenja na godinu dana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kada je ostatak Družine shvatio da su Frodo Bagins i Semvajz Gamdži sasvim blizu Planine usuda i da je potrebno samo otvoriti im ostatak puta, Gandalf je poveo vojsku pred kapije Mordora, ne da bi u neravnopravnoj borbi pobedili moćnu i brojnu Sauronovu vojsku, nego da bi skrenuli pažnju Svevidećeg oka sa dvojice hobita i prstena koji nose.

Bila je to klasična tehnika odvlačenja pažnje na drugu stranu da bi glavna tema prošla što neprimećenije i u trilogiji Gospodar prstenova je savršeno upalila.

U junski petak kasno popodne, dok ceo fudbalski svet gleda ka Brazilu (uključujući i domaću javnost, zbog večernjeg meča u Sao Paulu), iz Niona je stigla informacija koje se ovdašnja javnost pribojavala mesecima unazad, od kada je glavni istražitelj CFCB (Tela za finansijsku kontrolu klubova) u aprila počeo specijalnu istragu slučaja „Crvena zvezda“.

Crveno-beli su samo dvanaest dana ranije konačno dočekali 26. titulu, prvu posle sedam godina, izborenu u nadrealnim okolnostima, gotovo bez ikakve pomoći klupskog rukovodstva. Sada su se svi akteri višedelne akcione drame „Licenca“ ponadali da će konačna odluka, strašna za beogradski klub, proteći što je tiše moguće.

Kompletan tekst Vladimira Novakovića pročitajte u rubrici ’Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve