Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.05.2014.

22:35

Kasiljas: Imamo pravo na kiks na SP

Golman reprezentacije Španije Iker Kasiljas izjavio je da veruje da je ’crvena furija’ zaslužila pravo da napravi kiks na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Španci u Brazilu brane titulu, a takođe su i dvostruki uzastopni evropski šampioni, a Kasiljas tvrdi da uprkos tome on i saigrači nisu pod pritiskom.

Kasiljas će najverovatnije biti prvi izbor Visentea del Boskea na golu, ali Španci su zbog rezultata poslednjih godina s pravom među glavnim favoritima pred šampionat koji startuje 12. juna.

Pred nama je teška grupa. Uz to, u prva meča igramo sa Holandijom i Čileom, sa kojima ćemo se u teoriji boriti za prolazak dalje. Mislim da treba da odemo u Brazil bez ikakvog pritiska. U poslednjih šest godina nismo uradili dobre stvari, uradili smo senzacionalne. I zbog toga smo zaslužili pravo na kiks. Idemo u Brazil sa idejom da se takmičimo i odbranimo titulu, ali znamo da je tu još 31 tim koji želi isto i neće nam biti lako“, naglasio je Kasiljas.

Španija će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi B sa Australijom, Čileom i Holandijom. 33-godišnji golman Reala smatra da bi Holanđani mogli da budu opasni u završnoj fazi turnira, ali da je bitno da dobro otvore šampionat protiv izabranika Luja van Gala.

Koliko ja znam, španski navijači su oduševljeni svim rezultatima koji su postignuti u poslednjih šest godina. Većina nije mogla ni da zamisli da će doživeti tako nešto. Na startu nas čeka Holandija, koja bi trebalo da bude među glavnim favoritima, pored nas. Međutim, mislim da nas činjenica da moramo odlično da startuje čini još više motivisanim. To znači i da tim mora da ima pravi pristup od prvog dana“, istakao je Kasiljas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve