Nova vest
Fudbal

Petak, 09.05.2014.

19:10

Ne menjaju dresove, nemaju za nove

Fudbaleri Irana neće biti u prilici da menjaju dresove sa protivnicima posle utakmica na Svetskom prvenstvu jer nemaju novca za nove.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Igračima je rečeno da tokom Mundijala ne menjaju dresove jer postoji strah da će istrošiti sve zalihe.

„Ne dajemo igračima po dres za svaku utakmicu, oni moraju biti ekonomični u vezi sa njima“, rekao je predsednik Iranskog fudbalskog saveza Ali Kafaščijan.

Praksa razmenjivanja dresova u svetskom fudbalu je česta, a za reprezentativce Irana koji nisu u poziciji u kojoj se nalaze njihove kolege iz Evrope ili Južne Amerike, deo opreme protivnika bio bi veoma lep suvenir.

Iran će se u grupi sastati sa selekcijom Argentine, pa će biti veoma teško zamisliti igrače da ne ignorišu ovo „pravilo“, kada se ispred njih pojavi jedan Leo Mesi.

Azijska reprezentacija od učešća na Svetskom prvenstvu u Brazilu zaradiće oko osam miliona dolara i zato je odluka Saveza još bizarnija, pošto dresovi koštaju između 50 i 100 dolara.

U međuvremenu, Savez prikuplja informacije od igrača o lošem kvalitetu dresova kojima su snabdeveni. Sponzor Irana u opremi je nemačka firma „Alsport“ (Uhlsport), koja sa ovom zemljom ima ugovor od 2012. godine.

Ipak, igračima ne odgovara ono što su dobili.

Rezervni golman Ali-Resa Hagigi rekao je da je dobio opremu veličine XL, ali da se posle pranja ona toliko skupila da je postala M. Predsedik saveza naveo je da je golman oprao dres na pogrešnoj temperaturi, ali nije baš logično da golman sam pere svoj veš.

Pored Argentine, Iran će u okviru grupe F igrati sa Nigerijom i Bosnom i Hercegovinom.

Mundijal u Brazilu traje od 12. juna do 13. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve