Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.04.2014.

20:57

LE: Pobede Sevilje i Benfike

Fudbaleri Benfike i Sevilje sa prednošću putuju na revanš mečeve Lige Evrope, pošto su zabeležili pobede u prvim utakmicama polufinala.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Na stadionu 'Ramon Sančes Pishuan' Sevilja je sa 2:0 pobedila Valensiju u španskom derbiju, dok je "finale pre finala" pripalo Benfiki, koja je rezulatom 2:1 bila bolja od Juventusa.

Pogotke za Sevilju postigli su M'Bija i Baka u prvom poluvremenu, a iako je do kraja meča bilo prilika, rezultat se nije menjao.

I u Lisabonu je viđen zanimljiv duel, a prvi pogodak viđen je već u trećem minutu, kada je Garaj iskoristio centaršut Miralema Sulejmanija.

Teves je u 73. izjednačio posle fenomenalnog solo prodora, ali je Lima desetak minuta kasnije postavio konačnih 2:1.

Revanš mečevi polufinala Lige Evrope igraju se za nedelju dana.

Polufinale Lige Evrope::
Benfika Juventus 2:1
Garaj 3', Lima 83' - Teves 73'

Benfika: Artur Moraeš – Sikera, Garaj, Luizao, Pereira – Gomes (Kavaleiro 82), Peres, Marković – Sulejmani (Almeida 60), Kardoso (Lima 62), Rodrigo
Juventus: Bufon – Kjelini, Bonuči, Kaseres – Asamoa, Markizio, Pirlo, Pogba, Lihštajner – Vučinić (Đovinko 65), Teves (Osvaldo 83)

********************************************************************************************************************************

Sevilja – Valensija 2:0
M'Bija 33', Baka 36'

Sevilja: Beto – Navaro, Fasio, Pareha, Figeras – Vitolo (Ibora 90), M’Bija, Kariko, Rejes (Marin 59) – Rakitić, Baka (Gameiro 73)
Valensija: Guaita – Bernat (Gaja 46'), Matje, Havi Fuegas, Žoao Pereira – Kartabija (Pjati 57), Keita, Dani Pareho, Feguli (Žonas 74)– Pako Alkaser, Vargas.

Tok mečeva:

Bolji početak derbija na 'Lužu' navijači Benfike nisu mogli da dobiju, pošto je Ezekijel Garaj doneo prednost već u trećem minutu.

Posle pokušaja Sulejmanija, domaći su dobili korner. Srpski internacionalac idealno je centrirao, Garaj je neometan skočio i sa nekih 10 metara glavom pogodio donji desni ugao Bufonovog gola, koji je bio kratak. Leonardo Bonuči očajno je reagovao u toj situaciji, pošto nije ni pokušao da skoči pored štopera Benfike.

Već u 11. minutu mogli su domaćini do 2:0, ali je srpski reprezentativac Miralem Sulejmani promašio izglednu priliku. Luizao je prekinuo jedan napad 'stare dame', dodao do Markovića koji je krenuo u kontru, istrčao skoro pola terena i asistirao sunarodniku, koji je šutirao pored gola sa leve strane.

Na Ramon Sančes Pishuanu, u prvih 15 minuta nije bilo mnogo uzbuđenja, osim pokušaja Havija Fuega glavom, koji se završio bez uspeha. Gosti su pokušali još jednom, ali ponovo bez konkretne prilike, pa u Sevilji nema promene rezultata.

Juventus je pokušao sredinom poluvremena preko Tevesa, koji je mogao da se nađe u izglednoj šansi, ali je napravio potez više. U 33. minutu činilo se da je Lihštajner propustio stopostnu šansu, ali je ipak bio ofsajd.

Posle "uspavanke" u Sevilji i blage inicijative gostiju, domaći su poveli u 33. minutu. Vezista Sevilje M'Bija najbolje se snašao posle prekida i centaršuta Rakitića. Kariko je skrenuo put lopti, dodao do Kamerunca, koji je slabo prihvatio, ali se divno snašao i petom pogodio za 1:0. Posle ponovljenog snimka videlo se da je vezista Sevilje bio u ofsajdu. To je bio njegov prvi pogodak za Sevilju u 26. utakmici.

Publika je više od pola sata čekala da se nešto desi, a onda su viđena dva brza gola, pošto je Baka tri minuta posle M'Bije duplirao vođstvo domaće ekipe. On je posle jedne polukontre iskoristio asistenciju Vitola i udarcem u suprotni ugao doneo lepu prednost domaćima.

Do poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, pa su domaće ekipe na odmor otišle sa vođstvom.

Drugo poluvreme donelo je veću terensku inicijativu Juventusa, koji nije uspeo da organizuje ozbiljnu akciju u prvih 10 minuta. Miralem Sulejmani igra fenomenalan meč do tog trenutka, pošto je imao 21 tačan pas iz isto toliko pokušaja.

Federiko Fasio mogao je da donese velikih 3:0 Sevilji, kada je posle prekida pokušao glavom, ali je Guaita odbio tu loptu. U 56. minutu Baka je imao novu šansu - ponovo se istakao golman Valensije.

U Lisabonu je Juventus konačno pripretio. Teves je pobegao odbrani domaćih, pretrčao golmana, ali je otišao suviše iskosa. Ipak, uspeo je da centrira do Pogbe, koji je pokušao da pogodi dalji ugao glavom, ali se Artur vratio na gol i odbio loptu u korner.

Valensija je tek u 66. minutu konačno pripretila, Kada je Eduardo Vargas šutirao iz kaznenog Sevilje i bio zamalo neprecizan.

Inicijativa 'crno-belih' iz Toirina isplatila se u 73. minutu, kada je Karlos Teves postigao gol, i to na kakav način. Teves je dobio povratnu loptu od Asamoe sa leve strane, a onda je usledila majstorija. Jednim lažnjakom je izbacio trojicu odbrambenih igrača Benfike, izašao ispred Artura i pogodio bliži ugao.

To je Tevesu bio prvi kol u evropskim kupovima posle 26 mečeva i 1.873 minuta. On je poslednji put mrežu u Evropi zatresao sedmog aprila 2009. godine.

Međutim, Juventus je veoma brzo izgubio prednost gola u gostima, pošto je Lima desetak minuta kasnije pogodio za 2:1. On je sačekao odličnu akciju svoje ekipe po desnoj strani, Pereira je gurnuo loptu u sredinu, Kavaleiro je propustio, a na nju je naleteo Lima i sa 16 metara je zakucao pod prečku nemoćnog Bufona. To je bio četvrti gol Lime na šest utakmica u Ligi Evrope ove sezone.

Nekoliko trenutaka kasnije Marković je lepo šutirao, ali je lopta otišla metar pored stative. Sa druge strane pokušao je Markizio, Artur je onemogućio izjednačenje.

Na drugoj utakmici Valensija je u 88. minutu imala dve velike prilike da smanji rezultat pred revanš. Prvo je Beto odlično reagovao nakon šuta Žonasa iz izgledne pozicije, a onda je i Vargasov udarac glavom završio iznad prečke.

Do kraja meča prilike su propustili Kjelini sa jedne i Kavaleiro sa druge, pa će na revanše sledeće nedelje sa prednošću otići Benfika i Sevilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d