Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.04.2014.

13:46

Bez 'Delija' u Novom Pazaru

Navijači Crvene zvezde neće prisustvovati utakmici 24. kola fudbalske Superlige Srbije u Novom Pazaru, odlučeno je na sastanku policije i komesara FSS.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Portparol Novopazaraca Redžep Korać rekao je da je Crvenoj zvezdi ponuđeno 400 ulaznica i zatraženo da organizovano dovedu svoje navijače na utakmicu.

"Zvezda nije prihvatila tu ponudu, pa je postojala mogućnost i da njihovi navijači dođu u organizaciji fan kluba, međutim i to je otpalo. Nakon toga, doneta je konačna odluka da bi neorganizovan dolazak navijača crveno-belih bio nebezbedan, tako da navijača Zvezde neće biti na sutrašnjoj utakmici", rekao je Korać.

On je dodao i da će policija rigorozno kontrolisati prilaze Novom Pazaru i samom Gradskom stadionu kojem će moći da priđu samo oni koji imaju ulazniču za meč.

"Kapacitet Gradskog stadiona će, zbog nedolaska zvezdinih navijača, najverovatnije biti proširen. Ulaznice za sektor namenjen gostujućim pristalicama neće biti puštene u prodaju, ali hoće za deo istočne tribine koji je služio kao tampon zona između dve grupe navijača", rekao je Korać.

Načelnik Odeljenja policije u Novom Pazara Saša Gemaljević rekao je da su organi reda preduzeli sve mere kako bi utakmica protekla bez incidenata i da nemaju nikakva saznanja da bi do njih moglo da dođe.

"Obavešteni smo i da navijači Crvene zvezde neće prisustvovati utakmici, ali i pored toga mi radimo svoj posao i nama je svejedno da li će doći gostujući navijači ili ne. Preduzećemo sve mere da se svi na Gradskom stadionu osećaju potpuno bezbedno", rekao je Gemaljević.

On je istakao i da kako vreme odmiče na utakmicama Novog Pazara ima sve manje i manje incidenata.

"Bilo je dosta utakmica visokog rizika u Novom Pazaru, ali zahvaljujući naporima policije i organizatora nismo imali većih problema tokom ove sezone i čini mi se da sve ide u dobrom smeru", izjavio je Gemaljević.

Utakmica 24. kola Super lige Srbije izmedju Novog Pazara i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 16.00 na Gradskom stadionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve