Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.03.2014.

20:42

Real i Čelsi rutinski do 1/4finala

Fudbaleri Real Madrida i Čelsija rutinskim pobedama plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Čelsi je sa 2:0 na svom terenu dobio Galatasaraj, i ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje plasman u četvrtfinale.

Real je sa 3:1 u Madridu pobedio Šalke i tako ukupnim rezultatom od 9:2 prošao u dalju fazu.

Već u 4. minutu Eto je iskoristio dodavanje Oskara i doneo prednost svojoj ekipi, da bi Kejhil pred kraj prvog poluvremena duplirao vođstvo i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat, kojim je Čelsi pobedio u dvomeču.

Na drugom duelu, koji nije imao rezultatski značaj, 'kraljevski klub' poveo je posle 22. minuta, golom Ronalda. Međutim, desetak minuta kasnije Hugland je uz dosta sreće iskoristio nonšalantnost odbrane Reala i izjednačio.

Ipak, stvari su na svoje mesto došle u drugom poluvremenu, kada je tim Karla Ančelotija dao dva gola za dva minuta. Prvo je u 74. Ronaldo doneo prednost, da bi u sledećem napadu Morata potvrdio ubedljivu pobedu Reala.

Plasman među najboljih osam već su obezbedili Barselona, Bajern iz Minhena, Pari Sen Žermen i Atletiko Madrid.

Revanš mečevi osmine finala Lige šampiona:
Real Madrid Šalke 3:1 (prvi meč 6:1)
Ronaldo 22, 74, Morata 75 Hugland 31
Čelsi – Galatasaraj 2:0 (prvi meč 1:1)
Eto 4, Kejhil 42

sreda, 20:45:
Mančester Junajted – Olimpijakos prvi meč 0:2
Borusija Dortmund – Zenit 4:2

Tok mečeva:

Trivija - Real Madrid u prvoj postavi ima osam i više Španaca, prvi put posle čak 18 godina.

Didije Drogba srdačno je dočekan na 'Stamford Bridžu', a navijači su ga pozdravili i skandirali njegovo ime kada je izašao na teren. Potom se igrač iz Obale Slonovače pozdravio sa Murinjom.

Meč u Madridu počeo je veoma oštro, već u drugom minutu Saed Kolašinac je oštro startovao na Hesea, koji je teže povređen i nosilima je iznesen sa terena.

Dok se na Bernabeu ukazivala pomoć Heseu, Čelsi je poveo sa 1:0 u Londonu u 4. minutu. Akciju su odigrali Lampard i Oskar, Brazilac je sa desne strane proigrao Etoa, koji je uspeo da probije golmana i pored lošeg prijema. Stiče se utisak da je Muslera morao bolje da reaguje. To je bio 30. gol Kamerunca u najelitnijem evropskom takmičenju.



U međuvremenu, Garet Bejl je zamenio Hesea i debitovao u novim, najlakšim kopačkama na svetu.

U Madridu je zapretio Klas Jan Huntelar, ali je njegov udarac sa neki 16 metara lako odbranio Kasiljas.

Galatasaraj dobrih 15 minuta nije uspeo da pripreti domaćinu, a prvi šut uputio je Drogba. On je pokušao makazama posle centaršuta sa desne strane, ali je njegov pokušaj završio daleko iznad gola.

Čelsi je spustio ritam posle postignutog gola, a ekipa Roberta Mančinija nije uspevala da organizuje kvalitetnu akciju. Na terenu se vidi grupba igra, koja je rezultirala žutim Kartonom Felipea Mela, koji je zaustavio kontru fauliravši Vilijana.

Iako je Šalke imao više upućenih udaraca, Real Madridu se isplatio veći posed lopte, pa su poveli preko Ronalda u 22. minutu. Alvaro Morata koji je ubedljivo najbolji igrač madridskog kluba u ovom meču, poveo je napad kroz sredinu, odložio loptu Bejlu na desnoj strani, a ovaj zavrnuo za Portugalca, koji je sa pet metara ubacio u praznu mrežu.



Na 'Stamford Bridžu' nastavlja se fudbalska tuča, prvo je Šeđu završio na travi, da bi potom isti igrač faulirao i sa terena bukvalno izbacio Samjuela Etoa.

Garet Bejl dominira u novim kopačkama, ovoga puta kreirao je šansu Alvaru Morati, a situacija je bila gotovo ista kao kod gola Ronalda. Ipak, mladi Španac se propisno obrukao i promašio ceo gol sa nekih sedam metara.

Promašaj je skupo koštao Madriđane, koji su nekoliko minuta kasnije primili gol. Posle jedne duge akcije kroz sredinu, lopta je stigla do Huglanda koga vezni igrači Reala nisu ispratili kako treba. On se namestio na nekih 25 metara, uputio udarac, lopta je na putu do gola pogodila jednog igrača odbrane i prevarila Kasiljasa - 1:1.



Čelsi je u 33. minutu mogao do drugog pogotka. Eden Azar izveo je skraćeni korner sa leve strane, kapiten Džon Teri je šutirao iz voleja, ali je Muslera odbio loptu u korner.

Posle 35 minuta igre u Španiji beležimo lep pokušaj Iska, njegovu 'kiflu' sjajnom paradom brani Farman.

Nova šansa za Čelsi - Azar i Oskar su odigrali po levoj strani, Belgijanac je prošao i zavrnuo za Etoa, koji je prosledio do Vilijana, ali je Brazilac slabo šutirao iz neposredne blizine.

Trivija - Veliki jubilej za Petra Čeha, golman Čelsija igra 100. utakmicu u Ligi šampiona.

Ekipe iz Gelzenkirhena uglavnom pokušava šutevima sa distance, ali su pokušaji Huntelara i Drakslera otišli visoko iznad prečke.

Pred kraj drugog poluvreme, 'plavci' dupliraju vođstvo i stižu na korak od plasmana u četvrtfinale Lige šampiona. Posle kornera Oskara sa desne strane, najviši u skoku bio je Teri. Njegov udarac kratko je odbio Muslera, da bi Kejhil iz peterca zakucao loptu u gornju mrežu - 2:0.

Poslednja šansa viđena je u Madridu, odličnu poziciju izgradio je Draksler, ali je otišao suviše levo. Vratio je povratnu Huntelaru, koji ponovo loptu šalje "nebu pod oblake".



Trivija - Kristijano Ronaldo golom protiv Šalkea postao je prvi igrač u istoriji Lige šampiona koji je pogodio na sedam uzastopnih mečeva. To je najboljem igraču sveta za 2013. godinu 12. gol ove sezone, čime je izjednačio lični rekord.

Prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imao je upravo Ronaldo. On je posle jednog kornera, neometan šutirao glavom sa nekih pet metara, ali je Lamer ponovo dobro intervenisao.

Nastavili su 'kraljevići' sa napadima i ponovo je sve išlo preko Ronalda. Nakon nekoliko pokušaja driblinga, odložio je loptu Isku, a fenomenalni Španac nije uspeo da golom kruniše odličan solo prodor, kada je nanizao dvojicu odbrambenih iigrača gostiju.

U Londonu nema previše uzbuđenja, Čelsi kontroliše igru, ali posle jednog faula, Branislav Ivanović dobija žuti karton.

Na obe utakmice nema mnogo uzbudljivih momenata. Čelsi drži loptu i potpuno je od svog gola udaljio goste, dok Real preti, ali bez nekog većeg uspeha. Kristijano je posle nove akcije po drugi put tražio penal, iako kontakta nije bilo, a njegov udarac iz jednog 'slobodnjaka' odbio se od živog zida u korner.

Roberto Mančini na sve načine pokušava da promeni dešavanja na terenu, uvodi Buluta i Baltu, umesto Jilmaza i Kurtulusa.

Velika inicijativa morala je da se isplati Realu, što se desilo u 74. minutu. Ponovo je Bejl odigrao dobru odbranu na sredini terena, pa je loptu pokupio Ronaldo. Prošao je nekih 15-ak metara, sklonio loptu od štopera gostiju i desnom nogom pogodio bliži ugao Farmanovog gola.



U tim trenucima i u Londonu je Čelsi organizovao opasnu akciju, Ivanović je dodao Vilijanu, a ovaj vratio našem reprezentativcu koga je ipak Felipe Melo izblokirao.

Na obe utakmice ritam se pojačao, a na 'Bernabeu' su igrači Šalkea krenuli u napad posle primljenog gola, što je rezultiralo novim primljenim golom, drugim u dva minuta.

Po ko zna koji put u ovom dvomeču napravili su grešku u svojih 40 metara, a odmah je sevnula kontra domaćina. Bejl je ekspresno dodao do Morate koji je izašao 1 na 1 sa golmanom, ali je ovoga puta Farman bio uspešniji. Lopta se od njega odbila na levu stranu kaznenog, Ronaldo je pogodio prečku, a Bejl još jednom "spakovao" asistenciju Morati, kome nije bilo teško da pogodi za 3:1. To je mladom Špancu prvi gol u Ligi šampiona.



Turski klub deluje potpuno razbijeno na stadionu Čelsija, a u drugom poluvremenu nije uspeo da uputi šut ka golu Čeha. Ekipa Žozea Murinja mogla je da stigne do ubedljivije pobede, da Fernando Tores sebičlukom nije upropastio stopostotnu priliku u 88. minutu. Tores je dobio odličnu loptu kroz sredinu i odjednom su se on i Širle našli sami ispred Muslere. Španac se umesto asistencije odlučio za šut i golman Galate je odbranio.

To je bilo poslednje uzbuđenje na oba stadiona, pa su Čelsi i Real rutniskim pobedama prošli u četvrtfinale Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve