Nova vest
Fudbal

Subota, 22.02.2014.

16:04

Nula u Pazaru na lošem terenu

Fudbaleri Novog Pazara i Partizana odigrali su bez golova u derbiju prvog prolećnog kola u Jelen Superligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Marka Nikolića je imala više od igre na teškom terenu u Pazaru, ali osim šansi Luke i Škuletića nije ozbiljnije pripretila domaćinu.

Crno-beli nakon ovog remija imaju dva boda i utakmicu više od Crvene zvezde koja ima priliku da preuzme čelo tabele nakon duela sa Javorom.

Nikolić na ovoj utakmici nije mogao da računa na suspendovanog Vulićevića i povređenog Lazovića, a priliku u startnoj postavi dobili su Aksentijević, Malbašić i Luka, dok je Andrija Živković ostao na klupi.

Stadion u Novom Pazaru bio je krcat pola sata pre utakmice, a početak meča pripao je domaćem sastavu koji je delovao angažovanije u prvih 15-ak minuta.

Nije se ništa promenilo ni u nastavku prvog dela u Novom Pazaru. Domaćin je bio bolji, ali osim nekoliko kornera i centaršuteva nije ozbiljnije ugrozio gol Lukača.

Crno-beli su se polako oslobađali pritiska, a u 33. minutu viđena je prva prilika na utakmici. Škuletić je proigrao Malbašića koji je sa leve strane zavrnuo loptu na drugu stativu, ali tamo je ispred Luke odbrana domaćina ipak reagovala.

Šest minuta kasnije Luka je mogao da dovede crno-bele do prednosti. Ilić je proigrao Škuletića, ovaj je ostavio loptu Luki koji je natrčao i iz odlične pozicije sa 16 metara šutirao preko gola.

Dva minuta kasnije i Škuletić je pokušao. Šutirao je sa 18 metara, ali pravo u golmana. U samom finišu prvog dela Škuletić je propustio ubedljivo najbolju šansu u prvom delu igre. Izašao je sam ispred golmana Pazara nakon dodavanja Brašanca, ali je vema slabo šutirao sa 10-ak metara i ostalo je bez golova nakon 45 minuta.

Partizan je i početkom drugog poluvremena nastavio sa pritiskom, ali nije uspevao da stigne do prilike za gol. Sa druge strane, Sotirović je bio usamljen u napadu Pazara, a u 60. minutu zamenio ga je Pavlović.

Prvu između trener Partizana Marko Nikolić izvršio je sredinom drugog dela. Umeso Brašanca je zaigrao Danilo Pantić. Petnaestak minuta pre kraja Nikolić je izvršio i drugu izmenu. Umesto Malbašića je priliku dobio mladi Andrija Živković.

Poslednja trećina utakmice nije donela praktično nijednu priliku. Partizan je imao apsolutnu inicijativu, ali po teškom terenu nije mogao nikako do šanse.

Odbrana domaćina delovala je prilično sigurno, pa je na kraju ostalo, čini se najrealnijih, 0:0. U samom finišu utakmice mreža domaćina se zatresla, nakon gužve u šesnaestercu i duela Škuletića sa golmanom, pogodio je Živković, ali je sudija mislio da je tome prethodio faul naf golmanom.



Novi Pazar: Budaković, Protić, Otašević, Mutavdžić, Stevanović, Obrovac, Sotirović, Kecap, Vuković, Ragipović, Arsenijević.
Partizan: Lukač, Aksentijević, Obradović, Trajković, Volkov, Drinčić, Ilić, Luka, Brašanac, Malbašić, Škuletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve