Nova vest
Fudbal

Petak, 14.02.2014.

13:46

Poraz Partizana za kraj priprema

Fudbaleri Partizana doživeli su prvi poraz u drugoj fazi priprema u Turskoj, od „crno-belih“ je bolja bila ekipa Šahtjora rezultatom 1:0.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Jedini pogodak na meču postigao je Daglas Kosta u 84. minutu, a prethodno su velike šanse za srpskog šampiona imali Lazović, Volkov i Drinčić.

Utakmicu odigranu u teškim vremenskim uslovima obeležio je veliki broj žutih kartona, čak 11 uz jedan crveni, levom beku Partizana Volkovu. „Crno-belima“ je ovo drugi poraz na pripremama, prethodno su izgubili od bugarskog Liteksa.

Nakon nešto mirnijeg početka Šahtjor je stigao do prve šanse, a da bi potom gol ukrajinskog tima napadali Škuletić i Volkov, ali bezuspešno.

Sjajnu šansu je imao Volkov, posle kornera, međutim nije uspeo da se izbori sa defanzivcima Šahtjora, a potom je ponovo Škuletić bio u šansi.

Do kraja poluvremena uglavnom se igralo na sredini terena, Adrijano i Kosta su napadali gol Lukača, a u nastavku je bilo velikih varnica što je rezultiralo žutim kartonima na obe strane.

Jedini pogodak „pao“ je u 84. minutu, Daglas Kosta je iskoristio nepažnju u odbrani, probio se po desnoj strani i zatresao mrežu Partizana oštrim šutem u donji levi ugao gola.

"Crno-belima" je ovo prvi poraz u drugom delu pripremnog perioda u Turskoj, pošto su prethodno poraženi od bugarskog Liteksa. Pobede su zabeležili u duelima sa Volfsbergerom, Gjeongnamom u prvom boravku u Antaliji, a potom su bili bolji od Ružomberoka, Sarajeva, Maribora i Rabotničkog.

Na startu prolećnog dela sezone Partizan gostuje Novom Pazaru, nakon što je jesen završio ja prvoj poziciji sa bodom viška od Crvene zvezde.

Tok meča

Sastavi:

Partizan: Lukač, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov, Drinčić, Ilić, Brašanac, Malbašić, Škuletić, Lazović
Klupa: Živković Živko, Stanković,Petrović Nemanja, Luka, Fofana, Aksentijević, Ninković, Grbić, Marković, Živković Andrija, Pantić, Gulan.

Šahtjor: Pjatov, Kučer, Ismaili, Srna, Rakitcki, Hubsman, Fred, Daglas Kosta, Tajson, Alex Teišeira, Adrijano.
Klupa: Kanibolotskij, Kriukov, Volovik, Ševčuk, Kobin, Čigrinski, Krivcov, Stepanenko, Velington, Bernard, Fernando, Ilsinjo, Eduardo, Fereira, Šinder, Dentinjo.

U prvih petnaestak minuta nisu viđene ozbiljnije šanse na obe strane. Šahtjor je imao udarac sa oko 18 metara koji je završio iznad prečke, a pre toga je prodor Šukletića nije prošao. Ubrzo posle toga Lazović je pokušao da proigra Volkova, ali je Srna ubacio loptu u korner.

Udarac iz ugla imao je Partizan, Volkov je pokušao, ali su ga zaustavila dvojica fudbalera Šahtjora i lopta je završila kod Pjatova. Ukrajinci su najveću priliku na meču propustili u 27. minutu, Adirjano je bio sam ispred golama, ali je šutirao visoko preko gola.

Lazović je dobio loptu od Škuletića, lepo je prošao u kazneni prostor, ali je golman bio na pravom mestu.

U nastavku mirnija igra, uglavnom se igralo na sredini terena. Šahtjor je nekoliko puta pokušavao da prođe kroz Partizanovu odbranu, a Adrijano i Kosta su bili najopasniji po gol srpskog šamipona, ali je rezultat ostao nepromenjen. Ukrajinci su uspeli da iznude korner, a Partizan se odbranio.

Počelo je drugo poluvreme, umesto Vulićevića u igri je Aksentijević, a i u ukrajinskom timu napravljene su izmene.

Drinčić je izveo slobodan udarac, ali je Pjatov odbranio. Nakon sudara sa Rakickim, Lazović je dobio udarac u lice, ali se brzo pridigao i nasavljen je meč. Volkov je uputio udarac iz daljine posle solo prodora po levoj strani, ali je bio neprecizan. Malbašić je dobio žuti karton jer je simulirao jedanaesterac.

Usledio je pritisak Šahtjora. Pokušao je Srna sa 12 metara, a samo je uspeo da iznudi korener. Opasno je bilo po gol Partizana, Ismail je šutirao, a Lukač odbranio. Partizan odmah odgovara, Pjatov je odbranio udarce Brašanca i Aksentijevića, a posle kornera golman Šahtjora sprečio je Drinčića da postigne gol.

Nova izmena u Partizanu, izašli Malbašić i Ilić, ušli Luka i Pantić.

Šahtjor je dva puta imao prilike sa 5 metara, šutirali su Ševčuk i Bernard, ali jednom Lukač, a drugi put Volkov sa gol linije izbacuju i spasavaju gol.

Šathjor je imao dve uzastopne prilike iz skraćenog, a potom i iz klasičnog kornera, a potom je nastavljeno sa varnicama na terenu, Danko Lazović je žestoko fauliran, a potom je i Predrag Luka uzvratio istom merom, što je naišlo na proteste igrača ukrajinskog tima.

U taboru „crno-belih“ izvršene su još dve izmene, na terenu su Saša Marković i Nikola Ninković, a već u sledećem napadu Šahtjor je poveo preko Daglasa Koste, što je prvi primljeni gol Partizana u drugom delu zimskog prelaznog roka.

Prethodno je drugi žuti karton sa pravom izmene dobio Vladimir Volkov, koji je mesto na terenu ustupio Nikoli Gulanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu