Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.11.2013.

13:54

"Davno sam rekao za Matića"

Selektor Gibraltara Alen Bula može se smatrati čovekom koji je otkrio Nemanju Matića, za koga tvrdi da je znao da će postati jedan od najboljih igrača Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bula je bio direktor fudbalske akademije Košica od 2006. do 2010, u periodu kada je Matić bio u slovačkom timu, nakon čega je srpski fudbaler imao prosečne epizode u Čelsiju i Viteseu, a onda eksplodirao u Benfiki prošle sezone.

"Niko nije znao za Matića, niko nije želeo da mu pruži poverenje. Ja sam rekao pre mnogo, mnogo godina da će biti jedan od najboljih igrača u Evropi, i pogledajte gde je sada", rekao je Bula.

Da zna da prepozna talenat Bula je dokazao sa još jednim igračem. Zajedno sa Matićem u to vreme u Košicama je bio i 21-godišnji Milan Lalkovič, koji je kao 15-godišnjak prešao takođe u Čelsi, čiji je i danas član, ali je igrao na pozajmicama u Donkasteru, Den Hagu, Vitoriji Gimaraep i sada Volsalu, za koji je bio strelac i asistent proteklog vikenda.

Bula je sada pred najvećim izazovom u karijeri,njegov Gibraltar će u utorak debitovati na fudbalskoj sceni, a naredne godine će učestvovati i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve