Nova vest
Fudbal

Petak, 15.11.2013.

17:45

U21: 'Orlići' bez pobede u 94'

Mlada reprezentacija Srbije ispustila je pobedu protiv Belgije i igrala samo 2:2 u četvrtom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srbija je dva puta vodila u Gornjem Milanovcu, već u četvrtom minutu Uroš Đurđević je doneo prvo vođstvo, koji je u 77. minutu poništio Mpoku.

Kada je pet minuta pre kraja Aleksandar Mitrović sjajnom solo akcijom vratio vođstvo, činilo se da će 'Orlići' ostvariti treću pobedu, ali su se povukli u finišu i u 94. minutu dozvolili Ngavi da donese bod Belgiji.

Srbija je sjajno počela meč i povela već u četvrtom minutu. Brzu akciju nastavio je na desnoj strani Jojić, koji je u kaznenom prostoru ugledao Uroša Đurđevića i odmah ga proigrao. Mladi napadač Rada je fenomenalno reagovao i prelepim šutem uspeo da lobuje golmana Belgije, iako se nalazio u kaznenom prostoru okružen sa nekoliko rivala.

U nastavku meča viđena je veoma otvorena igra sa obe strane, oba tima su imala nekoliko sjajnih šansi, Marković najviše za Srbiju, ali igrač Benfike nije uspeo da ih iskoristi. S druge strane, Belgija je imala i stativu.

Polovinom drugog poluvremena nastupila je crna minuta za naš tim i zemlju. Mpoku je u 77. minutu utakmice izjednačio rezultat, a na njegovo radovanje publika u Gornjem Milanovcu je reagovala primitivnim skandiranjem na rasnoj osnovi.

Glavni sudija meča je čak razmatrao da isprazni tribine u Gornjem Milanovcu, ali nema sumnje da će UEFA ponovo kazniti FSS zbog rasizma, opet zbog meča mlade reprezentacije.

Međutim, krajem meča domaći navijači su ponovo mogli da se raduju, Aleksandar Mitrović je posle sjajne solo akcije i odličnog driblinga uspeo da donese novu prednost Srbiji.

Samo minut kasnije Srbija je imala šansu da reši meč, brzu kontru pokrenuo je Lazar Marković koji je stigao do peterca gostiju na desnoj strani, prebacio je loptu preko golmana na drugu stranu do Luke Milunovića, ali je drugi igrač Anderlehta očajno šutirao i umesto da pogodi mrežu koju je branio igrač, loptu je poslao preko gola.

Ovaj promašaj je skupo košta tim Radovana Ćurčića koji se potpuno povukao u nadoknadi vremena, koja je trajala pet minuta, pa je Belgija stigla do boda. Posle akcije po desnoj strani, naša odbrana je reagovala konfuzno, a Ngava je u 94. minutu sa desetak metara zatresao mrežu.

U prva tri meča Srbija je savladala Kipar i Severnu Irsku u Gornjem Milanovcu, dok je poražena u revanšu na Kipru, pa posle četiri utakmice ima 7 bodova, šest manje od Belgije, koja ima i dve utakmice više.

Za četiri dana "orlići" dočekuju Italiju, a zbog ovog remija duel sa Azurima verovatno predstavlja ključni meč za Srbiju u ovim kvalifikacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve