Nova vest
Fudbal

Petak, 01.11.2013.

13:14

Stojanović: Derbi meč karijere

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da će predstojeći 145. prvenstveni ’večiti’ derbi sa Partizanom najvažnija utakmica u njegovoj karijeri.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Crvena zvezda i Partizan se sastaju u subotu od 18 časova na „Marakani“ u okviru 11. kola Jelen Superlige, a Stojanović je istakao da njegova ekipa mora da bude mirne glave ukoliko želi pobedu.

Zaostajemo za Partizanom i moramo da razmišljamo samo o pobedi i da se priključimo vrhu. Igramo sa direktnim konkurentim, koji je ispred nas na tabeli moramo da budemo mirni, hladnih glava, strpljivi i maksimalno koncentrisani. Mislim da je ovo najveća utakmica u mojoj karijeri, iako sam bio selektor Slovenijie. Naravno, postoji i pozitivna trema, ali tražim mir da bih najoptimalnije doneo odluke“, rekao je Stojanović.

Stojanović je potvrdio da Aleksandar Kovačević definitivno neće igrati, dok će odluka o nastupu Miloša Ninkovića biti doneta po završetku poslednjeg treninga.

U pitanju su dvojica igrača koji su do sada imali skoro maksimalnu minutažu. Kovačević sigurno neće na teren, a za Ninkovića ćemo videti na treningu. On ima ogromnu želju da nastupi, ali videćemo kako se oseća. Ako ne bude igrao to će usloviti još dve-tri rotacije u timu“, naveo je slovenački stručnjak.

Trener Zvezde je naglasio da nisu samo defanzivci krivi što ekipa prima mnogo golova i da ceo tim mora da bude kompaktan.

Kada je u pitanju ’večiti’ rival Stojanović je kao najveću opasnost apostrofirao Miloša Jojića, Andriju Živkovića i Nikolu Ninkovića i posebno upozorio na iskustvo Saše Ilića i Erika Đemba-Đembe, koji u svakom trenutku mogu da pošalju pravi pas napadačima.

Kapiten ’crveno-belih’ Nenad Milijaš konstatovao je da derbi za njega dolazi u pravom trenutku pošto mu je forma u usponu.

Derbi je posebna utakmica i sa nesrpljenjem očekujemo da počne. Igramo pred našim navijačima, imamo kvalitetnu ekipu i želimo da dođemo do cilja. Drago mi je da sam neke prethodne derbije odigrao na visokom nivou i postizao golove, ali mi je najbitnije da ekipa pobedi“, istakao je Milijaš i dodao da je lepo što su igrači uoči meča dobili platu, ali da to nije presudno, jer za derbi nije potreban poseban stimulans.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu