Nova vest
Fudbal

Petak, 01.11.2013.

12:25

Bunjevčević: Derbi rađa legende

Bivši fudbaler Crvene zvezde Goran Bunjevčević izjavio je za B92 da svakom igraču treba da bude čast što igra u večitom derbiju.

Izvor: MN JT

Autor:MN JT

Default images

145. večiti debi u okviru 11. kola Jelen Superlige igra se u subotu od 18 časova na stadionu Crvene zvezde.

"Fudbalerima Crvene zvezde biće jako teško zbog loših rezultata koji ih prate tokom cele godine. Međutim, mislim da im bolja motivacija za derbi ne treba od same utakmice."

"To je meč koji godinama određuje prestiž među klubovima. Igrači će biti svesni da im ova utakmica mnogo donosi na igračkom planu, planu afirmacije, klubu će krenuti bolje ukoliko trijumfuju. Svakom igraču treba da je čast da igra večiti derbi, jer to je praznik fudbala“, rekao je Bunjevčević.

Bunjevčević je dodao da je teško reći šta je glavni problem na Marakani, ali da je istina uvek negde na sredini.

"Teško je doneti odluku, za to je potrebna duboka analiza. Istina je uvek negde u sredini, mnogo je problema koji prate Zvezdu, kako ove, tako i poslednjih 10-15 godina. Pre svega tu je nedostatak novca, nedostatak rezultata. Dešavaju se mnoge stvari, treba pronaći put, pustiti ljude da rade svoj posao, oni su tu da naću način i sistem. Pre svega mislim da je novac jedan od najbitnijih faktora za razvoj bilo kog kluba u današnje vreme i naravno kvalitet fudbalera, odnos prema klubu, odnos prema utakmicama."

Poslednjih meseca dana najmanje se priča o fudbalu i igri, a Bunjevčević za to krivi i medije.

"U poslednje vreme mediji su izveštavali o nekim stvarima koji nemaju veze sa fudbalom, uvek je bilo interesantije koji igrač je ljut, ružan, tužan, kome su razbijena stakla, malo se pričalo o samim igračima, načinu rada, trenerima, uvek se nalazila neka crna rubrika, crne vesti , koje su pokušavale da budu senzacionalističke, jer nežalost te vesti prodaju novine. Danas je teško biti igrač u Zvezdi, svi prate šta se dešava i preko Fejzbuka, Tvitera... Igrači treba da se ujedine i na terenu pruže dobru partiu, a ako bi pobedili to bi bio veliki uspeh u njihovim karijerama."

Bunjevčević se ne slaže da igrači koji danas igraju u Zvedzi i Partizanu nisu zaslužili da igraju za ’večite’. Sa druge strane Boškk Janković kaže da se za Zvezdu i Partizan više ne igra srcem.

"Ne bih se složio. Igrači će značaj meča najviše osetiti pred samu utakmicu, potražnja za ulaznicama će biti velika, svi će oko njih pričati o tome. Na utakmicu će doći mnogo menadžera, ukazaće se prilika da neki igrač postane legenda kluba, da nekim golovima postane miljenik navijača. Ne mislim da derbi više nije kao nekada. Bez obzira na kom mestu na tabeli se nalaze Zvezda i Partizan, derbi će uvek ostati derbi. To je uz evropske utakmice, jedna od najvažnijih utakmica, derbi se uvek pamti do poslednjeg detalja."

Bivši fudbaler se prisetio kako je sve izgledalo na njegovom debitantskom meču između Zvezde i Partizana.

"Bila je velika trema. Moj prvi derbi smo dobili sa 2:0 na Marakani, Perica Ognjenović je dao oba gola. I u karantinu je bila trema, ali video sam motivaciju, svako je dao svoj maksimum, sve je bilo dogovoreno do detalja. Pobeda ostaje u najlepšem sećanju, u gradu vas ljudi pozdravljaju, časte, osetite da ste velika zvezda, da možete da uradite šta god hoćete. Kada se izgubi utakmica utučeni ste, prisećate se svakog detalja, gde je trebalo bolje da se odigra. Navijači zbog tih utakmica dolaze na stadion."

Bunjevčević ističe da je teško prognozirati ko će biti pobednik 145. večitog derbija. Bivši fudbaler Partizana Mateja Kežman smatra da na meču neće biti mnogo golova.

"Nikada se to ne može reći, bez obzira na trenutnu situaciju u klubovima, rezultatima, teško je prognozirati. Kao navijač Zvezde voleo bih da Zvezda pobedi, mislim da je mala prednost igranja na Marakani, godinama su ’crveno-beli’ na svom stadionu dobijali derbije. Verujem da će igrači pronaći dovoljno motiva, pokušati da daju svoj maksimum, a to će im se vratiti kroz rezultat na terenu“, zaključio je Bunjevčević za B92.

Legendarni fudbaler Partizana Momčilo Vukotić rekao je da je predstojeći večiti derbi izuzetno značajan za obe ekipe.

Mihajlo Pjanović savetuje da Zvezda treba da napadne od prvog minuta, a Stanislav Karasi ističe da u derbijima uvek očekuje pobedu 'crveno-belih'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu