Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.10.2013.

17:11

Pardju: Ešli je izgubljen u fudbalu

Javna kritika na račun poslodavca retka je u savremenom svetu, ali menadžer Njukasla Alan Pardju se nije uzdržao.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pardju je rekao da je jedan od ključnih problema Njukasla u tome što vlasnik Majk Ešli ne razume fudbalsku kulturu.

Ešli je u fudbalu već šest godina, ali se i dalje u njemu ne snalazi najbolje i povlači poteze koji zbunjuju fudbalsku javnost. Jedan od najčludinijih bio je davanje osmogodišnjeg ugovora Pardjuu posle nekoliko meseci dobrih rezultata.

Ovo nije njegov svet. On voli Njukasl Junajted i želi mu najbolje, naravno, ali ne razume najbolje logiku fudbala. Zbog toga je često zbunjen, ponekad i ljut. Zato ume da učini stvari koje nisu dobre za klub“.

Iako se ograđivao koliko je mogao, deleći komplimente svom gazdi za snažnu ličnost i dostignuća u drugim sferama, Pardju je jasno prebacio na Ešlija krivicu za podbačaje kluba, posebno na tržištu.

Majk je snažna ličnost, rukovodi se principima koji rade svuda u biznisu, ali ne i u fudbalu. Ali Majk je uradio mnogo dobrih stvari za klub, uložio je u njega dosta novca. Sav dug koji Njukasl još uvek ima je prema njemu, pa smo s te strane u dobrom položaju. Ipak, nismo tamo gde navijači žele da budemo“, kaže Pardju.

Navijači nisu toliko optimistični. Ešli jeste u klub za tri godine uložio 140 miliona funti svog novca, ali je počeo lagano da ga povlači nazad. Mnogi veruju da će u narednom periodu ulagati taman koliko treba da ostane u ligi, jer bi ispadanje umanjilo vrednost kluba na tržištu. Zato će pred subotnji meč sa Liverpulom održati protestnu šetnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve