Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.09.2013.

14:49

Novi poraz loše Zvezde

Fudbaleri Voždovca pobedili su Crvenu zvezdu sa 1:0 (1:0) u šestom kolu Jelen Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda posle šest kola ima 10 bodova, dok je Voždovac sada na devet bodova.

Jedini gol na meču dao je Marušić u 26. minutu posle očajne reakcije štopera crveno-belih Lazića. Zvezda je bila bolja na početku meča i u poslednjih deset minuta, kada su Dauda, Kasalica i Mrđa promašili šanse za izjednačenje.

Pre toga je Voždovac bio fenomenalan u kontrama, domaći su propustili četiri zicera u drugom poluvremenu da još ranije reše pitanje pobednika, ali su na kraju ipak upisali zaslužena tri boda.

Navijači Zvezde bili su nezadovoljni igrom i novim porazom svog tima, pa su ih posle meča "častili" skandiranjima, između ostalog "bežite na splavove", a igrači crveno-belih skinuli su i dresove.

Voždovac: Perić, Jašić, Nikolić, Lalić, Obradović, Dragović, Đorđević, Milovanović (Sekulić 57'), Babović, Marušić, Đilas (Ožegović 69').
Crvena zvezda: Bajković, Petković, Martinović, Lazić (Mrđa 74'), Mijailović, Kovačević, Gogić, Vešović (Kasalica 46'), Ninković, Pečnik (Milunović 42'), Dauda.

Tok meča:

Zvezda je do prve gol šanse stigla već posle 40 sekundi. Debitant Petković je centrirao sa desne strane, Ninković je spustio loptu za Daudu koji je iz idealne pozicije slabo šutirao i golman Voždovca je odbranio.

Gosti su krenuli prilično odlučno, a novu veliku šansu imali su u devetom minutu. Posle kornera sa desne strane, Dauda je glavom na drugoj stativi vratio loptu na peterac, a udarac još jednog debitanta Gogića krajnjim naporom golman Perić je izbacio u korner.

Voždovac je uzvratio u 13. minutu. Đorđević je bio u odličnoj situaciji na desnoj strani, ali njegov pokušaj je odbranio Bajković. U nastavku akcije Zvezdina odbrana je uspela posle nekoliko pokušaja igrača Voždovca da otkloni opasnost.

U 18. minutu Miloš Ninković je imao priliku da dovede svoj tim do prednosti. Posle dobre akcije i centaršuta sa leve strane Ninković je iz dobre situacije slabo šutirao glavom na prvoj stativi.

Nastavila je Zvezda sa napadima, pa je u naredna dva minuta Pečnik imao dva pokušaja bez uspeha.

Usledio je nešto mirniji period utakmice, a onda je Dauda promašio još jednu dobru priliku i Zvezda je kažnjena. Kovačević je centrirao sa desne strane, Dauda je iz odlične situacije glavom slabo šutirao, a u nastavku akcije Voždovac je poveo.

Veliku grešku napravio je mladi Lazić, Marušić je ostao sam ispred Bajkovića i savladao ga za vođstvo od 1:0.



Nakon vođstva Voždovca nezadovoljni su bili navijači crveno-belih koji su skandirali: „Dokle da nas brukate“.

Voždovac se posle vodećeg gola dodatno povukao na svoju polovinu pa je igračima Zvezde bilo još teže da dođu do prilika. U 40. minutu nakon pokušaja Lazića sa leve strane za malo je zakasnio Martinović, a već u 43. minutu Stojanović je izvršio prvu izmenu - umesto bolesnog Pečnika na teren poslao Luku Milunovića.

Do kraja poluvremena još jedan pokušaj imao je Kovačević koji je sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola.

Malo je nedostajalo da početkom drugog poluvremena domaći dupliraju prednost - posle Zvezdinog kornera usledila je munjevita kontra, Đilas je imao situaciju 'jedan na jedan', ali je Bajković odbranio i poslao loptu u korner.

Zvezdina odbrana bila je potpuno van ritma, Mijailović i Lazić nisu se sporazumeli u 52. minutu, a Marušić je promašio još jednu stopostotnu šansu za Voždovac.

Crveno-beli su držali loptu u nogama, a Voždovac je stvarao šanse. Odbrana gostiju nije imala rešenja za Marušića, koji je u 60. minutu idealno asistirao Đilasu, ali njegov udarac ponovo brani Bajković.

Pritisak Zvezde je opao, igra se uglavnom na sredini terena, a trener gostiju bacio je sve karte na napad - umesto Lazića ubacio je Mrđu. Ipak, nije mnogo pomoglo, ponovo je Voždovac bio u fantastičnoj prilici, ovaj put posle kiksa Mijailovića. Prvi udarac Marušića odbranio je Bajković, a onda je Mijailović uklizao i ispravio svoju grešku.

U 82. minutu crveno-beli su stvorili prvu šansu u drugom poluvremenu - Dauda se izborio za poziciju i solidno je šutirao, ali je lopta završila iznad prečke.

Tri minuta kasnije Dauda je u jednom minutu imao dve izvanredne šanse - prvi put je izblokiran, a onda je posle kornera poslao loptu preko gola sa pet metara.

U 89. minutu Ninković je fauliran na ivici kaznenog prostora, ali je Martinović pogodio živi zid i izborio samo korner. U šesnaesterac Voždovca krenuo je i golman Bajković, ali nije pomogao saigračima.

Igrao se prvi minut nadoknade kada je Zvezda stvorila najbolju šansu za izjednačenje, ali je mladi golman Perić odbranio udarce Kasalice i Mrđe. To je bila poslednja prilika, Voždovac je došao do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

283 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu