Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.09.2013.

09:21

Karadžić: Preokrenućemo i Ljajića

Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je da će on i njegovi saradnici pokušati da nagovore Adema Ljajića da ponovo zaigra za ’orlove’.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ljajića je selektor Siniša Mihajlović prošlog leta izbacio iz reprezentacije pošto nije pevao himnu, iako je potpisao sporazum koji ga obavezuje upravo na to.

Nedavno se među ’orlove’ vratio Nemanja Matić, koji je nezadovoljan svojim statusom ranije poručio Mihajloviću da neće igrati za nacionalni tim dok je on selektor, a Karadžić veruje da i Ljajić može da promeni mišljenje.

Napredujemo, sve smo bolji, a nismo bili ni kompletni. Dobili smo Vels 3:0, što je malo kome pošlo za rukom. Nije nam se dalo u kvalifikacijama, bilo je i grešaka i nedostatka sreće, ali ovaj tim ima perspektivu. Zašto Ljajić ne bi mogao da bude kao Matić, pa da zaigra? Preokrenuli smo Matića, možemo i Adema“, rekao je Karadžić.

Karadžić je istakao da saradnji sa Mihajlovićem sigurno neče doći kraj pre završetka ciklusa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014.

„Siniša je istrpeo mnogo niskih udaraca, ne znam kako razmišlja. Ako dobije dobru klupsku ponudu normalno je da ode. Mene drugo muči, kao predsednik biram selektora i odgovaram zbog toga. Ali, pre izbora svi su bili za Mihajlovića, pa mi je krivo što su nepošteni i ne kažu: ’da, bili smo za Mihu, a sada zbog toga jesmo ili nismo za njega’. Čak i neki ljudi iz stručnog odbora pričaju sad druge priče“, naglasio je Karadžić.

Do kraja godine Srbija će odigrati i meč u novembru u terminu baraža.

Imamo neke opcije, ali ćemo taj meč igrati zbog novca. Prilično smo se istrošili u organizaciji meča sa Hrvatskom zbog čega smo dobili najveće pohvale, pa moramo da odemo tamo gde ćemo najviše zaraditi“, istakao je prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije i najavio finansijsku pomoć i od predsednika FIFA Sepa Blatera, „Obećao je novac za završetak radova u Staroj Pazovi, ali će dati i nešto da bismo uložili u stadione koji imaju problema. Mislim na Kragujevac, Ivanjicu, Spartak i OFK Beograd, a namerno preskačem Donji Srem, jer bi oni mogli da igraju kod nas u Pazovi“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

197 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu