Nova vest
Fudbal

Petak, 23.08.2013.

21:26

Šalke pod istragom zbog zastave

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Šalkea, jer su njegovi navijači protiv PAOK istakli zastavu Makedonije.

Izvor:

Autor:

Default images

Šalke u svom saopštenju ističe da je UEFA postupak pokrenula jer su navijači istakli zastavu, kao i da su zakasnili sa predajom protokola za utakmicu.

Na meču kvalifikacija za Ligu šampiona, policija je upotrebila pendreke i biber sprej protiv navijača "kraljevsko plavih", kako bi ih naterali da sklone zastavu Makedonije. Tom prilikom povređeno je oko 30 navijača.

Šef policije u Gelezenkirhenu Klaus Sicer rekao je da su takve mere bile neophodne, jer je oko 2.000 pristalica PAOK izazvano isticanjem zastave, pretilo da izvrši invaziju na teren i napadne domaće navijače.

Grčka i Makedonija već nekoliko godina vode spor oko imena bivše jugoslovenske republike.

Šalke je povodom ovog dogadjaja negirao krivicu i saopštio da im jepotreban "pravni savet". Oni su takodje ocenili da je policijska reakcija bila "nesrazmerna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve