Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.08.2013.

19:45

Vojvodina hrabra protiv Burse - 2:2

Fudbaleri Vojvodine igrali su nerešeno 2:2 sa Bursasporom u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vođstvo Bursasporu doneo je Batalja u 35. minutu sa bele tačke, posle starta Đurića, koji je zaradio javnu opomenu i u prethodnoj rundi kvalifikacija.

Izjednačenje Novosađanima doneo je Vulićević sjajnim golom u 71. minutu, a potpuni preokret Abubakar Umaru u 81. minutu. Konačan rezultat postavio je Taivo u poslednjem minutu utakmice.

Novosađani su se odlično suprostavili Bursasporu, a malo sreće im je falilo da nastave niz trijumfa u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Revanš meč igra se sledećeg četvrtka u Bursi.

Vojvodina: Delač, Radoja, Trajković, Vranješ, Đurić, Leković, Alivodić, Poletanović, Vulićević, Škuletić, Umaru.
Bursaspor: Frej, Čiveli, Taivo, Ezbajrakli, Eztirk, Beluši, Činaz, Batalja, Sanli, Šestak, Pinto.

Drugo poluvreme

U drugom poluvremenu, Vojvodina je krenula ofanzivno, a najbolju priliku imao je Škuletić u 50. minutu, da bi dva minuta kasnije Vranješu bio blokiran šut. Isti igrač bio je u prilici i u 57. minutu, a šansu je ubrzo imao i Poletanović, ali bez uspeha.

Ubrzo je viđena i prva izmena na utakmici, Škuletića je zamenio Kaluđerović u 60. minutu, a deset minuta kasnije Tumbašević je ušao umesto Poletanovića. U međuvremenu nije bilo pravih prilika, ali se to promenilo u 71. minutu kada je Vulićević doneo Vojvodini izjednačenje - 1:1.

Posle sjajne asistencije Alivodića, izgledalo je kao da Vulićević želi da centrira, ali je poslao volej u dalji ugao gola Burse, a Frej je bio potpuno nemoćan.

Vojvodina je nastavila sa napadima, a oni su se konačno isplatili u 81. minutu kada je Abubakar Umaru doneo Vojvodini potpuni preokret sjajnim golom glavom - 2:1.

Umaru je čekao loptu na levoj strani, nadskočio je suparničkog igrča i poslao loptu u suprotni ugao i Frej ponovo nije imao šansu da odbrani.

Iako se Vojvodina odlično držala, poklekla je u poslednjem minutu, kada je Taivo doneo izjednačenje Bursi - 2:2.

Kod kornera lopta išla na zadnju stativu, Delač odleteo u prazno, Čiveli je loptu spustio Taivu, a Nigerijac je poslao u mrežu. Prethodno je sam Čiveli imao dobru priliku, ali je jedan igrač Vojvodine kolenom izbacio loptu iznad stative, pa je dosuđen korner.

Delač je do tada odlično branio, u poslednjem duelu na utakmici jedan igrač Burse ga je faulirao, a ubrzo posle kratke pauze sudija je odsvirao kraj utakmice.

Prvo poluvreme

Nije se dugo čekalo na prvu šansu u duelu Vojvodine i Burse, gosti su već u prvom minutu imali odličnu šansu, ali je Šestak šutirao preko gola, posle odlične asistencije Batalje. Bursa je nastavila sa napadima, ali je Vojvodina bila sledeća u prilici, preko Radoje, ali je sudija opravdano dosudio ofsajd.

Batalja se našao u novoj prilici u sedmom minutu, dok je dva minuta kasnije dosuđen slobodan udarac za Bursu, posle faula nad Eztirkom. U tim trenucima i jedan i drugi tim su se zagrevali, pa nije bilo pravih šansi. Bursa je bila ta koja je više napadala, ali se Vojvodina odlično branila.

Možda najbolju priliku u dotadašnjem delu meča Vojvodina je imala u 11. minutu, kada je Vranješ šutirao sa 18 metara, ali je njegov šut blokirao jedan od odbrambenih igrača gostiju.

Usledio je period u kojem su Novosađani imali veću inicijativu, a najbolju šansu imali su u 27. minutu, kada je Škuletić izašao sam ispred Freja, koji je odlično odbranio.

U tim trenucima, posebno se isticao Trajković, koji je i prvi igrač koji je dobio javnu opomenu na meču, u 31. minutu. Samo četiri minuta kasnije, žuti karton dobio je i Đuri, posle starta nad Bataljom u kaznenom prostoru, zbog čega je dosuđen penal. Upravo Batalja ga je realizovao i doveo Bursu u vođstvo - 1:0.

Batalja je imao odličnu priliku da duplira vođstvo svoje ekipe u 43. minutu, kada je šutirao iz mrtvog ugla pod prečku, ali je golman Vojvodine izbio loptu i dosuđen je prvi korner za tursku ekipu.

Vranješ je pokušao da uzvrati na drugoj strani, ali je Frej bio na pravom mestu i to je bilo to za prvo poluvreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve