Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.07.2013.

22:30

LE: Voša bolja sa desetoricom

Fudbaleri Vojvodine savladali su mađarski Honved 2:0 (1:0)m u prvom meču 2. runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Novosađani su uspeli da savladaju rivala sa igračem manje, a pobedu su doneli Branislav Trajković i Stojan Vranješ.

Prvi je gol dao glavom posle kornera, a drugi iz penala koji je izborio maestralni Abubakar Umaru. U 21. minutu preoštro je isključen mladi bek Bojan Nastić.

Fudbaleri Vojvodine su za razliku od prethodnih sezona pokazali izuzetnu zrelost u duelu sa Honvedom. U prvih desetak minuta meča oba tima su šutirala samo po jednom, i to daleko od gola. Vojvodina je potom preuzela inicijativu i zapretila dva puta, ali bezuspešno.

Igrali su strpljivo i poveli u 19. minutu golom Branislava Trajkovića, glavom posle kornera. Vranješ je ubacio loptu iz kornera sa desne strane, a Branislav Trajković je sjajno skočio u petercu i zatresao mrežu Mađara.

Samo dva minuta kasnije preoštro je isključen Nastić, nakon starta nad Baratom, ali igrač manje nije poremetio Novosađane. Iako brojčano slabiji, nisu dozvolili Mađarima da preuzmu kontrolu, te strpljivo čekali svoj šansu.

Iako sa igračem manje Vojvodina je mogla do 2:0. 15 minuta pre kraja poluvremena Poletanović je izbegao ofsajd poziciju, nije najbolje zahvatio loptu koja na kraju prolazi za malo pored stative. U samom finišu poluvremena Mađari prete preko kornera, ali Delač sigurno brani.

Mađari su zaigrali konkretnije u nastavku, pokušali da iskoriste brojčanu prednost, ali je Vojvodina i dalje bila opasna. Čekale su 'lale' svoju šansu i dočekale je 20 minuta pre kraja.

Umaru iznudio penal, nakon što je skoro sam izbacio kompletnu odbranu Honveda koja je bila primorana da ga faulora. Vranješ je realizovao najstrožu kaznu za velikih 2:0 pred revanš.

Do kraja utakmice Novosađani su uspeli da sačuvaju svoj gol i sa dva velika gola prednosti sačekaju revanš u Mađarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve