Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.07.2013.

18:06

'Tobdžije' se raspucale u Džakarti

Fudbaleri Arsenala bili su ubedljivi na startu azjske turneje protiv Indonezija drim tima u Džakarti sa 7:0.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

Arsen Venger je rotirao 21 igrača, za razliku od trenera domaće selekcije, koji je napravio dve izmene.

Ekipa Arsenala slomila je otpor Indonežana u 20. minutu golom Tea Volkota na asistencfiju mladog Aleksa Okslejda Čemberlejna. Rezultatom 1:0 otišlo se i na poluvreme, a Venger je na pauzi napravio četiri izmene.

Drugi gol za londonski tim postigao je 17-godišnji Čuba Akpom u 54. minutu. Njega je u 68. minutu zamenio Olivije Žiru, kome je samo pet minuta od ulaska u igru bilo potrebno da postigne dva gola – u 70. i 73. minutu. Deset minuta kasnije, već je 5:0 za Arsenal, strelac je bio Lukas Podolski, posle duplog pasa sa Tomašom Rosickim.

Rosicki je ponovo bio asistent, a strelac još jedna mlada nada francuskog stručnjaka – Kristofer Olson, koji je pre dve nedelje napunio 18 godina.

Konačnih 7:0 postavio je 20-godišnji Tomas Ejsfild u 90. minutu.

Arsen Venger ima mnogo razloga za zadovoljstvo pošto su se mnogi mladi fudbaleri već na početku priprema istakli pred 60.000 bučnih azijskih fanova ’topdžija’, a ekipa Arsenala nakon Indonezije putuje u Vijetnam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve