Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.07.2013.

16:36

Pelegrini: Pobedićemo Junajted

Novi menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini obećao je da će tim pod njegovim rukovodstvom igrati napadački.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

On je na prvoj konferenciji za novinare, otkako je preuzeo Siti, naglasio da mu je cilj osvajanje što većeg broja trofeja.

Siti je prethodnu sezonu završio na drugom mestu, 11 bodova iza Mančester Junajteda, dok je u Ligi šampiona završio takmičenje u grupnoj fazi, bez pobede.

"Najvažnija stvar za klub je pobediti Mančester Junajted. Pošto sam ovde, budite sigurni da ćemo taj cilj ostvariti", rekao je Pelegrini koji je preuzeo Siti prošlog meseca uz trogodišnjji ugovor.

Pelegrini je podsetio da je kao trener Viljareala dva puta igrao protiv Junajteda u Ligi šampiona i da je u obe sezone prošao među 16, a da jedne sezone Junajtedu to nije pošlo za rukom.

"Imam iskustva u igrama protiv Junajteda", rekao je doskorašnji trener Malage, koja je u ovogodišnjoj Ligi šampiona igrala u četvrtfinalu.

Pelegrini je obećao da će uneti napadačku filozofiju u igru Sitija.

"Navijači Sitija videće drugu ekipu u odnosu na onu koja je igrala prethodnih godina", rekao je Pelegrini.

On je dodao da je siguran da će ekipa igrati atraktivan fudbal.

“Trudićemo se da uvek budemo na protivničkoj polovini terena", rekao je Pelegrini i rekao da nema govora o tome da Liga šampiona bude u drugom planu.

“Vrlo je važno da u Ligi šampiona igramo bolje nego do sada, nedopustivo je da Siti dve godine ispada u prvoj fazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve