Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.07.2013.

14:30

Mojs poveo tim bez Nemanje u Aziju

Fudbaleri Mančester Junajteda otputovali su u Bangkok, gde će započeti azijsku turneju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na put sa Dejvidom Mojsom je krenulo 19 igrača, kojima će se tokom turneje pridružiti još trojica. U timu je Vejn Runi, nekoliko prvotimaca potpuno je oslobođeno obaveze, a među njima je i Nemanja Vidić.

Prva turneja posle četvrt veka na koju ekipu nije poveo ser Aleks Ferguson vodi Junajted do Tajlanda, Australije, Japana i Hong Konga, pre nego što se na samom kraju meseca vrate u Evropu. Klupsku delegaciju čini 198 ljudi.

U ekipi su zvezde kao Vejn Runi, Rio Ferdinand, Patris Evra, a od mlađih igrača na put su krenuli standardni treći golman Ben Ejmos, defanzivac Majkl Kin, zvezda prošle letnje turneje Džes Lingard i najbolji mladi junior kluba za prošlu sezonu Adnan Januzaj.

Na spisku su povratnik sa pozajmice Fabio i Vilfred Zaha, koji se tehnički takođe vratio sa pozajmice, ali još uvek nije odigrao nijedan meč u Junajtedovom dresu, jer je posle januarskog transfera ostao u Kristal Palasu. Zaha je napravio i prvi gaf, jer se na aerodromu pojavio u majici, patikama i farmerkama, pa je na licu mesta morao da se snalazi za odelo, u skladu sa klupskom politikom.

golmani Anders Lindegor, Ben Ejmos
odbrana: Rafael, Fil Džouns, Rio Ferdinand, Džoni Evans, Patris Evra, Aleks Bitner, Fabio, Majkl Kin
sredina: Majkl Karik, Anderson, Tom Kleverli, Rajan Gigs, Vilfrid Zaha, Džes Lingard, Adnan Januzaj
napad: Vejn Runi, Dani Velbek

Timu će se naknadno pridružiti trojka koja je imala obaveza tokom juna – David de Hea i Robin van Persi stići će ih u Sidneju, a Šinđi Kagava ih sačekati u Japanu.

Kako prenosi Gardijan, razlog za Vidićev izostanak sa turneje je problem sa išijadičnim nervom, a u slučaju da se, po očekivanju, problem povuče u narednih desetak dana, srpski fudbaler bi mogao da se naknadno priključi timu već u Aziji.

Pored Vidića u tim neće biti ni Čičarito, koji je dobio priliklu da posle Kupa konfederacija ostane u svojoj zemlji i sa porodicom provede odmor, posle učešća na Kupu konfederacija.

Takođe, izostaju i povređeni Kris Smoling (stopalo), Ešli Jang (članak) i Nani (slomljen nos).

Prvi rival šampiona Engleske, ove subote, biće reprezentacija prve tajlandske lige. Jedan od pet stranaca u postavi lige (Singa All Star XI) je Mario Đurovski, član Muangtonga.

Raspored utakmica Mančester Junajteda pred gostovanje Svonsiju, na startu Premijer lige:

13. jul Singa All Stars (Bangkok)
20. jul A-League All Stars (Sidnej)
23. jul Jokohama F Marinos (Jokohama)
26. jul Serezo Osaka (Osaka)
29. jul Kiči FC (Hong Kong)
6. avgust AIK (Stokholm)
9. avgust Sevilja (Old Traford)

Prvi takmičarski meč igraće 12. avgusta, kada se sa Viganom bore za Komjuniti šild, a u Premijer ligi kreću iz Svonsija nedelju dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve