Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.05.2013.

14:24

Berlin domaćin finala LŠ 2015.

Finale Lige šampiona 2015. godine odigraće se na “Olimijskom stadionu” u Berlinu, odlučila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

UEFA je, takođe, odredila i domaćina finala Lige Evrope, koje će se igrati na “Nacionalnom stadionu” u Varšavi, glavnom gradu Poljske.

"Dva prelepa mesta za finala 2015. godine", rekao je generalni sekretar UEFA Đani Infantino na konferenciji za novinare u Londonu.

Finale u Berlinu 2015. godine biće prvo finale koje se održava u glavnom gradu Nemačke, domaćinu Olimpijskih igara 1936. godine i Svetskog prvenstva u fudbalu 2006. godine.

Finale Lige šampiona već je igrano u Nemačkoj, je je Minhen bio domaćin tri puta: 1993, 1997. i 2012. godine, a Gelzerkihen 2004. godine.

Poljska, u kojoj je prošle godine održano Evropsko prvenstvo, nikada nije bila domaćin velikog evropskog finala.

Ovogodišnje finale Lige šampiona igra se u subotu u Londonu, na “Vembliju”, dok je finale Lige Evrope odigrano u Amsterdamu.

Naredne godine će se finale najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi igrati u Lisabonu, a finalni meč Lige Evrope u Torinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve