Nova vest
Fudbal

Petak, 17.05.2013.

12:21

Ivanović: Imamo sjajan timski duh

Fudbaler Čelsija Branislav Ivanović rekao je da su "plavci" u prethodne dve godine preživeli mnoge dramatične trenutke zahvaljujući sjajnom timskom duhu.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

Čelsi je u sredu Ivanovićevim golom u trećem minutu sudijske nadoknade vremena savladao Benfiku sa 2:1 u finalu Lige Evrope.

Godinu dana ranije "plavci" su posle boljeg izvođenja penala u finalu Lige šampiona u Minhenu savladali domaći Bajern. Tokom produžetaka Peter Čeh je odbranio jedanaesterac Arjenu Robenu.

"Poslednje dve godine stalno imamo neku dramu i uvek je zanimljivo. Benfika je u sredu bila odlična, ali je nama prvi gol Toresa dao samopouzdanje. Bila je teška utakmica, fizički i psihički, ali uvek je tako u finalu. Kao ekipa smo pokušali da iskoristimo iskustva iz Lige šampiona i Premijer lige. Imamo dovoljno iskusnih fudbalera koji znaju da kontrolišu meč, čak i kada ne igramo dobro", rekao je Ivanović.

Čelsi je postao tek četvrti klub u istoriji koji je osvojio sva tri najveća evropska takmičenja pod okriljem UEFA, a prethodno je to pošlo za rukom Juventusu, Ajaksu i Bajernu.

"U ekipi vlada zaista odlična atmosfera, naporno radimo borimo se jedni za druge. To je i jedan od najvažnijih faktora na terenu kada utakmica počne. Važno je pronaći motivaciju, a to je lakše kada znate da pored sebe imate igrača koji je u svakom trenutku spreman da vam pomogne", objasnio je kapiten reprezentacije Srbije.

Ivanović je prethodno izjavio kako se oseća kao da sanja, kao i da je došlo vreme za slavlje, a jedna od ikona Čelsija Didije Drogba nazvao je Ivanovića svojim 'bratom od druge majke'.

Ivanović je ove sezone za Čelsi odigrao 54 utakmice i postigao osam golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve