Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.04.2013.

17:02

Rejna: Kako vas nije sramota?

Golman Liverpula Hose Rejna rekao je da je kazna koju je Luis Suares dobio od deset mečeva suspenzije apsurdna, preuveličana i nepravedna.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Urugvajcu je u sredu izrečena takva kazna zato što je na meču sa Čelsijem prošlog vikenda ugrizao za ruku defanzivca ’plavaca’ Branislava Ivanovića.

Nezavisna komisija Fudbalska asocijacije Engleske odlučila je da uz kaznu od tri meča koja mu sleduje po automatizmu, prekršaj koji je Suares napravio sleduje još sedam utakmica zabrane igranja.

Sebe smatram Luisovim prijateljem. Mislim da ga svi tretiraju drugačije nego ostale. Ne znam da li je to zato što je Urugvajac ili zato što je ranije već uradio ovako nešto“, rekao je Reina, „On vrlo dobro zna da je pogrešio, ali suspenzija na deset mečeva je zaista apsurdna, preuveličana i nepravedna. Mislim da su se ljudi koji donose odluke nameračili na Luisa, tako ja to vidim. Ne opravdavam njegov postupak, zaslužuje kaznu, ali pravednu“, rekao je Rejna, „Svi koji poznaju Luisa znaju da je van terena potpuna suprotnost onoga što je na njemu. On je sjajna osoba i odličan timski kolega. Ali, zbog načina na koji igra, on je veoma agresivan i takmičarski nastrojen, igra kao ’ulični’ igrač i zbog toga ponekad upada u nevolje“.

Direktor Liverpula Ian Ejr istakao je prethodnih dana da u klubu ne planiraju da prodaju Suaresa, uprkos tome što bi on u slučaju da mu kazna posle žalbe bude potvrđena mogao da se vrati na teren tek u septembru. Za Urugvajca su poslednjih meseci interesovanje pokazali, između ostalih, Bajern i Juventus.

U ovom trenutku, on je igrač Liverpula. Naravno, sada mu nije lako, kao i njegovoj porodici Sigurno je dovoljno dobar da bi igrao za bilo koji klub na svetu“, rekao je Rejna.

Svoje razočaranje kaznom za Suaresa iskazao je i menadžer Liverpula Brendan Rodžers, koji tvrdi da je Fudbalska asocijacija donela takvu odluku zato što je u pitanju urugvajski reprezentativac, a ne zbog same kazne.

Mislim da je kazna takva zato što je u pitanju Suares, a ne zbog samog incidenta. Određena je kazna bez namere da se pomogne njegovoj rehabilitaciji. Svi smo zaista šokirani i razočaran, a najviše nas boli oštrina kazne. To nas je posebno razočarala. Možemo da je poredimo samo sa sličnim incidentima koje smo imali, a bila su takva dva 2006.“, istakao je Rodžers.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve