Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.04.2013.

22:49

Van Persi vratio titulu Junajtedu!

Fudbaleri Mančester junajteda obezbedili su jubilarnu 20. titulu u Premijer ligi četiri kola pre kraja.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Ekipa Aleksa Fergusona savladala je u 34. kolu na ’Old Trafordu’ Aston Vilu sa 3:0, pa sada ima nedostižnih 16 bodova i meč više od Sitija.

Sjajan meč na ’Old Trafordu’ obeležio je igrač godine u Engleskoj Robin van Persi het-trikom, a drugi gol je možda i najbolji u sezoni.

Fantastični Holanđanin je tako stigao na čelo liste strelaca ispred Luisa Suaresa (24-23), a s obzirom da Urugvajca čeka suspenzija zbog nasrtaja na Ivanovića, Van Persi će najverovatnije biti i najbolji strelac Premijer lige.

Legendarnom menadžeru 'crvenih đavola' Aleksu Fergusonu ovo je 49. trofej u karijeri, a 38. na klupi Junajteda. Sa njim na klupi Mančester junajted je osvojio 13 od 20 titula u Premijer ligi.

Već u drugom minutu mreža gostiju iz Birmingema je načeta. Sve je počelo maestralnim dodavanjem Runija, Gigs je na kraju proigrao nekadašnjeg kapitena Arsenala koji je imao prazan gol ispred sebe.

Samo 11 minuta kasnije Van Persi je pokazao koliki je majstor. Ponovo je Runi sa svoje polovine poslao dubinsku loptu, Holanđanin nije sačekao da ona padne i magičnim volejom je zatresao mrežu Guzana. Ponovljeni snimak pokazao je da je napadač Junajteda bio u ofsajdu, ali ovakav gol bi bilo gre'ota poništiti.

Posle samo 33 minuta na semaforu je stajalo 3:0, a Van Persi je postigao het-trik. Asistent je ponovo bio Gigs koji je podsetio na dane kada je ’leteo’ po levoj strani. Velšanin je proigrao Van Persija koji se poigrao sa odbranom Vile pre nego što je od stative smestio loptu u mrežu.

U drugom delu tempo igre je znatno opao jer je pobednik bio poznat, pa je uz nekoliko promašaja na obe strane na kraju ostalo 3:0.

U sastavu Junajteda nije bilo kapitena Nemanje Vidića koji je prema rečima Aleksa Fergusona povređen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve