Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.03.2013.

18:33

CZ: Na redu revizija ugovora

Aktivnosti van terena u FK Crvena zvezda već mesecima su češće i opsežnije nego one na terenu.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

U ovoj pauzi na red su stigli ugovori sa igračima i menadžerima.

Kako prenose beogradski mediji, detaljni pregledi ugovora pokazali su da jsu mnogi među njima sklopljeni na štetu kluba, pa čelnici Zvezde najavljuju pregovore oko revizije već od ponedeljka.

Ukoliko menadžeri, agencije ali i klubovi, ne budu želeli da sednemo za sto i napravimo neki normalan, džentlmenski dogovor, tj. ako ne budu želeli da pristanu na korekcije ovih sramnih procenata, bićemo prinuđeni ili da im igrače stavimo na raspolaganje ili da ih sklonimo u drugi plan“, rekao je za Sportski žurnal Slaviša Kokeza.

Jednostavno, stav Crvene zvezde je da ubuduće ne igraju fudbaleri čiji su ugovori štetni po klub“.

Od sadašnjeg sastava samo nekolicina igrača nema ugovore koje čelnici opisuju kao štetne za klub.

Možda njih petorica od 30 igrača. Klinci, Bajković, Dauda, Garido… Meni je žao igrača, oni momci u svemu tome nisu ništa krivi, niko ih nije pitao ko će sve da uzima procente kada jednog dana budu otišli iz Crvene zvezde, ali ne možemo dalje ovako. Crvena zvezda je pretvorena u poligon za distribuciju igrača u inostranstvo. Neće moći više da se ide tim putem, između ostalog klub se raspada i zbog takvih ugovora. Iskreno se nadam da će se našem pozivu odazvati svi, a oni znaju dobro kolike procente imaju u tim ugovorima i šta je korektno, a šta ne. Znaju vrlo dobro i na koji način su uopšte došli u situaciju da potpisuju takve ugovore. To nije ni časno, ni pošteno. Nijedan menadžer, ni agencija neće živeti na grbači Crvene zvezde. Ne može da se dogodi da smo nekoga platili 400 ili 500 hiljada evra i da moramo da damo još 40 odsto od buduće prodaje igrača. To ne postoji nigde. Već sada mogu da kažem da će svi koji pristanu na procenat od 20 odsto dobiti novac istog sekunda kada taj igrač bude prodat. Za ostale ćemo videti“, nagovestio je Kokeza.

Klub je sklopio dogovor sa Radnom zajednicom oko ipslate minimalaca, a svi koji ne budu prihvatili dobiće otkaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu