Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.03.2013.

12:43

Navijači grudvama na fotoreportere

Foto asocijacija Vojvodine osudila je "primitivni čin" navijača Srbije, koji su tokom fudbalskog meča Srbije i Škotske grudvama gađali fotoreportere.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

Fotoreporteri su bili smešteni na atletskoj stazi, na severozapadnom delu stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu.

"Mnoštvo grudvi završilo je na glavama, telu i na skupocenoj fotografskoj tehnici. Fudbalski savez Srbije kao organizator meča nije adekvatno reagovao i nije zaštitio akreditovane fotoreportere", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je loša organizacija bila primetna na svakom koraku.

"Fotoreporteri su na jednom delu stadiona preuzimali akreditacije, na drugom markere, na trećem su ulazili, a na četvrtom izlazili sa stadiona. U zamenu za markere, fotografima su tražena lična dokumenta iako je zakonima Republike Srbije zabranjeno zadržavanje ličnih isprava. Fotoreporterima nisu potrebni markeri Fudbalskog saveza Srbije da ih nose kući, potrebni su im elementarni uslovi za rad", piše u saopštenju.

Fotoreporteri su saopštili i da je bežični internet veoma slabo radio, zbog čega su bili prinudjeni da se snalaze kako bi fotografije sa stadiona otišle u svet.

Utakmica je odigrana u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, a naša reprezentacija je savladala Škotsku sa 2:0 golovima Filipa Đuričića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve