Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.03.2013.

19:27

Sedorf 'crveneo' posle komedije

Legendarni Klarens Sedorf u svojoj 21-jednogodišnjoj profesionalnoj karijeri crveni karton dobio je dva puta.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

Prvi mu je pokazan na meču Milana sa Mesinom pre sedam godina, a drugi posle više od 800 utakmica, u 93. minutu duela njegovog Botafoga sa Madureirom.

Holanđanin je pri vođstvu svog tima od 2:1, za samo nekoliko sekundi, u nadoknadi utakmice dobio dva žuta kartona i to na veoma komičan način.

Sedorf je trebalo da bude zamenjen, a sudija mu je naložio da teren napusti sa njemu najbliže strane, suprotne od one gde se nalazila klupa sa rezervnim igračima.

Iskusnom fudbaleru se to nije dopalo, pa je počeo da se objašnjava sa sudijom koji mu je pokazao žuti karton i naložio da napusti teren na mestu koje mu je prethodno pokazao.

’Tvrdoglavi’ 36-godišnjak nije odustao od svoje namere, pa je potrčao ka ’svojoj’ strani, a za njim sudija, mašući drugim žutim, a potom i crvenim kartonom, kao i pojedini protivnički igrači.

"Ništa mi nije jasno bilo. Začuđen sam odlukom sudije da mi pokaže crveni karton", rekao je holandski internacionalac.



Sedorf je u karijeri igrao za Ajaks, Sampdoriju, Real Madrid, Inter i Milan, dok je za reprezentaciju Holandije odigrao 64 utakmice i postigao 10 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu