Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.03.2013.

15:59

Starčevićevci: Miha nepoželjan!

Ekstremna desničarska Hrvatska stranka prava Ante Starčević traži zabranu ulaska srpskom selektoru Siniši Mihajloviću.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Mihajlović je u izjavi za "Gazetu delo sport" rekao da je tokom rata finansijski pomagao Srbe u Hrvatskoj.

Stranka koja ima jednog poslanika u Saboru i tri gradska većnika u Vukovaru tvrdi da je selektor Srbije u tom intervjuu priznao više krivičnih dela, jer je izjavio da je za svoje sunarodnike kupovao oružje, lekove, odeću i hranu i priznao prijateljstvo sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

“Navedene reči su čisto priznanje počinjenja kaznenih dela navedenih u Kaznenom zakonu (NN 125/11), glava 32. (Kaznena dela protiv Republike Hrvatske), čl. 340. i 344., a konkretno se radi o kaznenim delima veleizdaje i pomaganja neprijatelju, koja su u potpunosti evidentna iz navedenih navoda u navedenom izvoru”, navodi se u saopštenju te stranke, koje je potpisao zamenik glavnog sekretara stranke Damir Ćosić-Roda.

HSPAS nastala je 2009, kada je Ruža Tomašić izdvojila frakciju nezadovoljnu radom tadašnjeg rukovodstva Hrvtske stranke prava.

Na izbore za Sabor Hrvatske izašla je u koaliciji sa Hrvatskom čistom strankom prava, ali su osvojili samo jedno zastupničko mesto, i to u desetoj izbornoj jedinici (južna Dalmacija).

HSPAS zastupa stavove ekstremne desnice, osnovni postulati su, po rečima čelnika – bogoljublje, domoljublje i čovekoljublje, a izrazito je netrpeljiva prema manjinama. Njena predsednica Ruža Tomašić pre nekoliko dana je izjavila da je Hrvatska država Hrvata, a da su svi ostali gosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu