Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.02.2013.

13:38

Mekliš napustio Notingem Forest

Bivši evropski prvak je u ozbiljnom problemu – Aleks Mekliš je napustio Notingem Forest posle samo 41 dana na klupi.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Nekadašnji fudbalski selektor Škotske Aleks Mekliš otišao je posle šest nedelja nezadovoljan rezultatima i prelaznim rokom.

Doveden u ekipu koja napada plej of u Čempionšipu, Mekliš je na sedam utakmica izborio samo jednu pobedu, a otišao je besan zbog mršavog učinka ekipe u prelaznom roku.

"Postojale su razlike u razumevanju razvojne strategije u fudbalskom klubu i obe strane su osetile da je najbolje da se raziđemo", rekao je Mekliš.

Kap koja je prelila čašu dogodila se tokom vikenda, kada je Forest poražen u Birmingemu, a oba gola dao im je Kris Burk, igrač kojeg je Mekliš očajnički jurio u januaru, i kojeg je upravo on doveo u Birmingem.

Još veći problem bio je Džordž Bojd, napadač Piterboroa, koji je već praktično doveden za 500 hiljada funti, prošao lekarski pregled, pre nego što su vlasnici kluba odustali od dogovora zbog navodnih problema sa očima, koje je imao igrač.

“Razočaran sam, baš kao i Aleks, zbog toga što naša saradnja nije uspela kako smo se nadali. Želim da mu se zahvalim za sve što je učinio za klub i poželim sreću u nastavku karijere”, rekao je predsednik kluba Favaz Al-Hasavi.

Mekliš je vodio Hibse i Rendžers sa velikim uspehom, pre nego što je nakratko preuzeo selekciju Škotske. Bivša zvezda Aberdina u Engleskoj je vodila Birmingem siti i Aston Vilu, gde je posle nekoliko uspešnih sezona prošao kroz dve traumatične.

Forest već više od decenije ne uspeva da se vrati u Premijer ligu, a u leto 2012. preuzela ga je kuvajtska porodica Al-Hasavi.

I pre toga Forest je imao probleme sa menadžerima – prošle godine vodili su ih bivši selektor Engleske Stiv Meklaren i Stiv Koteril, u novu ih je uveo Šon O’Driskol, pa će Meklišov naslednik biti peti menadžer kluba u 16 meseci.

Forest je trenutno jedanaesti, sa šest bodova manje od zone plej ofa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve