Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.02.2013.

13:26

Mateus: Nameštanje je užasno

Legendarni nemački fudbaler Lotar Mateus šokiran je činjenicom da je 380 mečeva odigranih u Evropi prethodnih godina pod istragom Evropola.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Uz to, pod sumnjom u nameštanje je još 300 utakmica u Aziji, Africi i Latinskoj Americi.

Mateus, koji je u vrhunskom fudbalu već 3 i po decenije, a 2003. je kao trener uveo Partizan u Ligu šampiona, kritikovao je one koji za lični interes kvare „najlepšu igru“.

"Fudbal se igra širom sveta i uvek postoje neke 'crne ovce' koje pokušavaju da izvuku korist za sebe na nelegalan način”, rekao je Lotar Mateus nemačkim medijima.

Nikada nisam učestvovao u takvim stvarima, jer sam oduvek verovao u pozitivnu stranu fudbala".

On je za državni tim Nemačke odigrao 150 utakmica i postigao 23 gola. Tokom igračke karijere bio je član Bajerna, Intera i Borusije Menhengladbah.

Kada je "okačio kopačke o klin", posvetio se trenerskom poslu, a do sada je vodio Partizan, Rapid iz Beča, Atletiko Paranense, Makabi Netanju, Red Bul Salcburg, i reprezentacije Mađarske i Bugarske.

Evropska policijska služba (Evropol) istražuje više od 680 mečeva, koji su pod sumnjom da ih je namestila kriminalna grupa iz Singapura.

Pod znakom pitanja su i dva meča Lige šampiona, od kojih je jedan odigran u Engleskoj, kao i kvalifikacione utakmice za prvenstvo sveta i šampionat Evrope.

Sumnjivi mečevi, od kojih su neki već bili predmet uspešne istrage, odigrali su se u periodu od 2008. do 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve