Nova vest
Fudbal

Subota, 08.12.2012.

21:37

Novosti: Marković ide u Čelsi!

Lazar Marković narednih dana potpisaće ugovor sa Čelsijem, prenose "Večernje novosti".

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Međutim, prema dogovoru dve strane Marković će verovatno ostati u Partizanu na pozajmici do kraja tekuće sezone.

Poblem "crno-belima" mogli bi da naprave holandski klubovi, PSV, Tvente i Vitese koji su takođe zainteresovani da ga pozajme od Čelsija.

Vrednost najavljenog transfera nije poznata, ali se odavno spekuliše cifrom od 10 miliona evra, što bi bio jedan od najvećih transfera u istoriji srpskog fudbala.

Čelsi je poslednjih meseci ozbiljno radio na podmlađivanju tima, stigli su Belgijanac Eden Azar, Brazilac Oskar, kao i njegov zemljak Valas koji će u januaru stići iz Fluminensea.

Prelaskom u Čelsi Markoviću bi se ispunio san jer je sam izjavio da navija za "plavce" iz Londona. Početak internacionalne karijere u Engleskoj svakako će mu olakšati to što je član Čelsija saigrač iz reprezentacije Branislav Ivanović.

Marković bi tako natavio invaziju mladih srpskih fudbalera u Englesku, de je proteklog leta stigao Matija Nastasić, a gde bi mogao da dođe i Miralem Sulejmani.

Poslednjih godina sve više Srba igra u Premijer ligi, pomenuti Ivanović, te Nemanja Vidić su ključni igrači najboljih timova, tu je i Aleksandar Kolarov koji je osvojio titulu sa Mančester Sitijem, a tu su bili Nikola Žigić (još u Engleskoj ali u Čempionšipu, Birmingem), Radosav Petrović, a ranije Savo Milošević, Darko Kovačević, Saša Ćurčić, Dejan Stefanović...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve