Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.11.2012.

10:05

Abramovič prelomio - otkaz Di Mateu

Čelsi je otpustio trenera Roberta di Matea nakon ubedljivog poraza od Juventusa (3:0) u Ligi šampiona, posle kog je šampion takmičenja na ivici eliminacije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako je javio "Gardijan", uprava londonskog kluba razmatra angažovanje Rafaela Benitesa do kraja sezone kako bi izvukla tim iz krize.

Di Mateo je na kraju prošle sezone dobio dvogodišnji ugovor nakon osvajanja titule prvaka Evrope, ali je napustio Stamford Bridž zbog, kako je klub saopštio, "nedovoljno dobrih rezultata". Odluku je doneo Roman Abramovič.

"Igre i rezultati tima u poslednje vreme nisu bili dovoljno dobri i vlasnik i Upravni odbor su smatrali da je promena neophodna kako bi klub nastavio u pravom smeru pred ulazak u vitalni deo sezone", navedeno je u saopštenju.

Čelsi je istakao da ekipa pred sobom ima težak zadatak da se plasira dalje u Ligi šampiona i ostane u borbi za vrh Premijer lige, dok se takmiči u još tri kup takmičenja.

"Vlasnik i UO se zahvaljuju Robertu za sve što je uradio od marta. Roberto nas je vodio do istorijske pobede u Ligi šampiona i do sedmog FA kupa, nikada nećemo zaboraviti njegov ogroman doprinos klupskoj istoriji. Uvek je dobrodošao na Bridžu", naveo je Čelsi i dodao da će se uskoro oglasiti i povodom novog menadžera.

Sâm Di Mateo je posle poraza od Juventusa nagovestio da je odluka o njegovoj budućnosti u timu na Abramoviču, ali je istakao da mislim da rastanak nije blizu.

"U ovom trenutku, mislim da smo tim i ja u ovome zajedno. Odgovoran sam za ovaj rezultat i mislim da ću biti ovde i u budućnosti. Ali pitanje moje budućnosti nije na meni, što se mene tiče, ja i dalje radim. Ali, ja sam odgovoran za rezultat i za igru", rekao je Di Mateo.

U poslednjih nekoliko godina, Abramovič je doneo više ishitrenih odluka koje su vezane za trenere. Otpustio je Avrama Granta pošto je vodio Čelsi do finala Lige šampiona 2008. godine, da bi njegovu zamenu Luisa Felipea Skolarija ’oterao’ posle manje od jedne sezone, posle javnog kritikovanja od strane igrača.

Gus Hidink je potom došao privremeno, pošto je paralelno vodio i reprezentaciju Rusije, i osvojio je duplu krunu pre povratku obavezama sa ’zbornajom’. Karlo Ančeloti je bio sledeća Abramovićeva žrtva pre Andrea Viljas-Boaša, da bi Di Mateo dobio priliku u samom finišu prošle sezone, kada je predvodio Čelsi do titule u Ligi šampiona. To je bilo dovoljno da u klubu odluče da ga zadrže, ali je saradnji došao kraj u sredu, u trenutku kada je Čelsi na pragu eliminacije iz elitnog takmičenja i kada drži treće mesto u Premijer ligi, sa četiri boda manje od vodećeg Mančester Sitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve