Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.11.2012.

08:29

Štimac: Reči izvučene iz konteksta

Igor Štimac rekao je da su njegove reči izvučene iz konteksta, posle poziva Antu Gotovini i Mladenu Markaču da izvedu početni udarac na meču sa Srbijom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Taj meč dva tima na programu je 22. marta u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Selektor Hrvatske je na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk izdao saopštenje u je rekao da su njegove reči iz konteksta izvukli novinari kojima je jedino bitno da sakupe što više komentara ispod svojih članaka, nerazmišljajući koliko to može da našteti društvu.

Protiv sam bilo kakve politizacije sporta i kada sam dao podršku našim generalima namerno sam se potpisao kao Igor Štimac, a ne „vaš selektor“, kako to inače radim. Objavio sam je na svojoj privatnoj Fejsbuk stranici, a ne na službenim pres konferencijama u kojima sam nastupao kao selektor hrvatske reprezentacije, jer je to moj lični stav i nemojmo mešati sport u sve to“, napisao je Štimac.

Štimac je podsetio da je u svim dosadašnjim izjavama vezanim za utakmicu sa Srbijom pozivao da, bez obzira na činjenicu što ta utakmica nije obična, ne dižu se bespotrebne tenzije.

I sad, umesto da novinari rade to isto i da smiruju bespotrebne tenzije, pogotovo sada kada smo još i pod posebnim lupom vladajućeg tela svetskog fudbala, oni se ponašaju potpuno neodgovorno. Moju izjavu kako mi veliki broj navijača šalje predloge vezano za početni udarac prepravljaju u senzacionalističke naslove o tome kako je već sve dogovoreno i da će generali na moju inicijativu izvesti početni udarac na utakmici sa Srbijom i slično. Indirektno predstavljajući i mene kao neodgovornog selektora koji oportunistički koristi ovu situaciju kako bi na generalima skupio dodatne simpatije“, istakao je, između ostalog, Štimac.

Gotovina i Markač u petak su oslobođeni presudom Haškog tribunala, a Hrvatski fudbalski savez uputio im je javni poziv da budu specijalni gosti na utakmici sa Srbijom u martu, što je izazvalo žestoka reagovanja u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu