Nova vest
Fudbal

Petak, 12.10.2012.

22:44

Miha: Kiksevi iskusnih doneli poraz

Srbija je ubedljivo poražena od Belgije iako je bila bolja 60 minuta, a selektor Siniša Mihajlović smatra da je tim poražen kiksevima iskusnih igrača.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Nerviralo što su se stariji igrači zaletali kada je trebalo da 'stanu na loptu'. Tu mislim na (kapitena Branislava) Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova. Tu smo izgubili utakmicu", rekao je Mihajlović novinarima.

"Orlovi" su dominirali u prvih 45 minuta, imali nekoliko sjajnih gol šansi koje su propustili, da bi deset minuta pre pauze Kristijan Beteneke kaznio promašaje za 0:1.

"U prvom poluvremenu je trebalo da zatvorimo utakmicu, kada smo imali šanse. Zaslužili smo da na poluvreme odemo sa dva gola razlike. Poraz od 3:0 je težak, nije bio taj odnos snaga na terenu, ali idemo dalje", rekao je Siniša Mihajlović posle meča na "Marakani".

"To je fudbal. U prvom poluvremenu, najboljem od kako smo zajedno, imali smo 5-6 stopostotnih šansi, ali nismo dali gol. Velika ekipa prvu tvoju grešku kazni što je uradila i Belgija. Nisu me iznenadili, znao sam da imaju dobru ekipu i da će kazniti svaku našu grešku. Oni su favoriti u grupi i to su dokazali. Posle toga smo ponovo deset minuta igrali dobro, a onda ponovo primili gol iz kontre. Idemo dalje", istakao je Mihajlović.

Srbija je bila odlična 60 minuta, kontrolisla igru, stvarala šanse, da bi poslednjih pola sata ostala bez daha i iz kontri primila još dva gola.

"Malo naših igrača igra standardno u svojim klubovima. Dok su imali benzina sve je bilo dobro. Nisu u kondiciji i nemaju fizičku pripremu kao igrači koji igraju stalno, to smo i znali, ali ne možemo da promenimo više od tri igrača", istakao je selektor.

Posle remija, pobede i poraza, Srbije sledeći meč igra u Skoplju protiv Makedonije za četiri dana.

"Imamo još sedam utakmica u kvalifikacijama. Imamo vremena da popravimo i pokvarimo ono što smo napravili. Imamo tri-četiri dana odmora, ako u Makedoniji ponovimo prvo poluvreme i budemo efikasniji možemo da se vratimo sa tri boda", zaključio je Mihajlović koji se obratio i publici koja je bila na Marakani:

"Izvinjavam se javno beogradskoj publici zbog kritika i žao mi je što nije nagrađena pobedom", dodao je selektor srpske reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

236 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu