Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.10.2012.

18:09

Bentner: Super je Juve, ostajem

Danski reprezentativac Niklas Bentner, koji igra na pozajmici u Juventusu, izjavio je da bi voleo da se zadrži što duže u tom klubu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Bentnera je letos Arsenal poslao na pozajmicu u Juventus, ali je on do sada za torinski klub odigrao samo 13 minuta.

Ušao je kao rezerva u pobedi nad Kjevom od 2:0. Zbog nedovoljnog vremena provedenog u igri Bentner je ispao iz prvog tima Danske, a mesto mu je zauzela mlada zvezda Kopenhagena Andreas Kornelijus.

Ipak, igrač kojem samopouzdanje nikad nije manjkalo vrlo je optimističan.

"Spreman sam da igram, odlazak u Juventus bio je dobra stvar, a Torino je zaista divan grad. Juve je veliki klub i nadam se da ću ostati ovde što je duže moguće", rekao je Bentner italijanskim medijima.

Šampion Italije ima opciju otkupa na kraju jednogodišnje pozajmice.

Bentnerovi konkurenti u napadu Juventusa ove sezone su Mirko Vučinić, Sebastijan Đovinko, Alesandro Matri i Fabio Kvaljarela. Na deset utakmica ove sezone (7 u ligi, dve u LŠ i jednoj u superkupu Italije) Đovinko, Kvaljarela i Vučinić su dali po tri, a Matri jedan gol. Šesti napadač Juvea veteran Vinčenco Jakvinta još nije igrao ove sezone.

Ekipa Juventusa trenutno u Seriji A deli prvo mesto na tabeli sa ekipom Napolija, sa 19 bodova iz sedam mečeva i najefikasniji su tim lige, sa 17 golova, tri više od prvih pratilaca iz Napulja, a ukupno su dali 24 gola na 10 mečeva sezone. U Ligi šampiona odigrali su prva dva meča nerešeno, a osvojili su superkup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve