Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.10.2012.

20:38

Murinjo ne želi da bude trener MJ

Žoze Murinjo je izjavio da planira da se vrati u Englesku, ali ne kao menadžer Mančester Junajteda već želi da se ponovo nađe u duelu sa Ser Aleks Fergusonom.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Trener Real Madrida je dugo vremena bio glavni kandidat za zamenu Škota kada ovaj bude istupio sa mesta menadžera kluba iz Mančestera.

Međutim “Gospodin posebni” je već nekoliko puta izjavljivao da ima nedovršenih poslova u Engleskoj i da planira da posle Madrida ponovo kroči u Premijer ligu.

Ipak, bivši trener Porta, Čelsija i Intera je rekao kako bi se vratio u bilo koji klub u Engleskoj samo ne u Mančester Junajted jer se nada da će Ser Aleks Ferguson još uvek biti menadžer kako bi sa njim ponovo mogao da se nadmudruje na terenu.

“Mislim da će fudbal mnogo izgubiti kada Aleks bude istupio sa mesta menadžera Junajteda. Za mene je on ‘gazda’. Kažem to zato što je on gazda svih trenera i nadam se da će još biti u igri kada se ja budem vratio”, rekao je Murinjo za Si-En-En.

Portugalac je tokom godina bio povezivan sa mesto menadžera Totenhema, Mančester Sitija i Čelsija, sa kojim je osvojio dve Premijer lige, jedan FA kup, dva Liga kupa i jedan Komjuniti šild.

Ipak, portugalski stručnjak je naglasio da se sada maksimalno koncentriše na svoj posao u Madridu i da ne voli što se po medijima spekuliše koji će tim naredno voditi.

“Ne želim da razmišljam o tome, posebno zato što imam četvorogodišnji ugovor sa Real Madridom. Taj ugovor sam potpisao zato što želim da ostavim dubok trag u Realu i ne želim da razmišljam o drugim klubovima”.

Spojem velikih uspeha koje je imao tokom karijere ali i karaktera kakav ima Murinjo, on se danas smatra najpoznatijim i jednim od najboljih trenera na svetu.

Ta slava mu ipak ne prija toliko jer bukvalno da nema privatni život jer ga novinari prate na svakom koraku.

“Kada bih mogao da budem trener koji će maksimalno kvalitetno odraditi meč sa svojom ekipom a potom da ‘ugasim svetla’ i postanem osoba koju niko ne zna sigurno bih bio takav. Pitate zašto? Zato što mrzim svoj privatni život. Mrzim ga zato što ne mogu da budem tata koji odlazi na mečeve svog sina i posmatra te mečeve sa ostalih 20 očeva”.

Umesto toga Murinjo kaže da na mečeve odlazi sa dosta opreznosti, jer svi žele da provedu bar malo vremena sa njim.

“Deca i očevi hoće da se slikaju sa mnom, jedni mi traže autograme, drugi me vređaju jer me ne vole, dok pojedini odlaze i vređaju moje dete što mi izuzetno smeta. Voleo bih da provodim sasvim normalno vreme sa svojom porodicom i da mogu sa njima mirno da šetam ulicom ali to ne mogu, zato sam tada potpuno drugačija osoba”, zaključio je Portugalac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve