Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.10.2012.

15:23

’Orlovi’ se raspucali širom Evrope

Iza srpskih fudbalera je jedan uspešan vikend, pošto se veliki broj njih upisao u strelce, ovoga puta i u najjačim ligama sveta.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U Bundesligi gol je postigao Neven Subotić, Antonio Rukavina je bio strelac u Primeri, a Alen Stevanović u Seriji A.

Mreže protivničkih timova proteklog vikenda zatresli su i Radosav Petrović, Filip Đorđević, Nikola Đurđić, Bojan Mališić, Milan Perić, Ivan Petrović i Uroš Matić.

U Premijer ligi za vikend nismo videli Nemanju Vidića, koji će zbog povrede kolena biti odsutan dva meseca sa terena, a njegov Mančester Junajted je poražen od Totenhema sa 3:2. Aktuelni šampion Mančester Siti sa 2:1 je slavio protiv Fulama, a svih 90 minuta na terenu je proveo Matija Nastasić, dok je Aleksandar Kolarov ostao na klupi. Isto kao Nastasić, ceo meč odigrao je i Branislav Ivanović, čiji Čelsi je sa 2:1 pobedio Arsenal u derbiju kola.

Posle dužeg vremena Neven Subotić je bio strelac za Borusiju iz Dortmunda, koja je deklasirala imenjaka iz Menhengladbaha sa 5:0. Subotić je postigao drugi gol na toj utakmici, u 40. minutu, a na terenu je proveo ceo meč. Subotić je ujedno bio jedini srpski fudbaler koji se našao na terenu tokom vikenda, pošto je Zdravko Kuzmanović sa klupe propratio pobedu Štutgarta na Nirnbergom sa 2:0, a isti slučaj je bio i sa Aleksandrom Ignjovskim, čiji Verder je istim rezultatom poražen od Bajerna.



Alen Stevanović upisao se u strelce u trijumfu Torina nad Atalantom sa 5:1 i opravdao najavu selektora Srbije Siniše Mihajlovića da će ga pozvati u reprezentaciju. Stevanović je postigao sjajan gol volej udarcem za 3:1 u 66. minutu utakmice, sedam minuta pošto je ušao u igru. Odličnu partiju pružio je i Željko Brkić, koji je uspeo da sačuva svoju mrežu u susretu Udinezea i Đenoe, koji je završen bez golova.

Brkić je odigrao svih 90 minuta, dok Dušan Basta nije ulazio u igru, kakav je bio slučaj i kod gostiju sa Boškom Jankovićem. Na terenu se svih 90 minuta našao još Nenad Krstičić, čija je Sampdorija izgubila sa 1:0 od Napolija. U derbiju kola između Intera i Fiorentine Dejan Stanković nije bio u protkolu za ovu utakmicu, dok je Nenad Tomović odigrao dobro u odbrani Viole i za razliku od svojih saigrača u zadnjoj liniji nije dobio žuti karton. Adem Ljajić je bio starter, ali je zamenjen na poluvremenu.



Sjajne partije srpskih fudbalera u najjačim ligama kompletirao je Antonio Rukavina golom u pobedi svog Valjadolida nad Rajo Valjekanom. Rukavina je odigrao svih 90 minuta, a bio je strelac gola u 37. minutu za 4:1. Stefan Babović nije ulazio u igru u porazu Saragose od Valensije sa 2:0.

U Francuskoj, Nemanja Pejčinović je pružio još jednu odličnu partiju u remiju Nice i Bastije sa 2:2 za 90 minuta na terenu. Ceo meč odigrao je i Milan Biševac, čiji Lion je sa 2:0 poražen od Bordoa. Pavle Ninkov na klupi je presedeo pobedu svog Tuluza istim rezultatom na gostovanju Troau, isto kao i Danijel Aleksić u remiju bez golova Sent Etjena i Remsa.

U drugoj ligi Francuske, Filip Đorđević je nastavio svoju golgetersku seriju, ovoga puta sa dva gola u trijumfu Nanta nad Lansom sa 4:0. Đorđević je odigrao ceo meč i bio je strelac drugog i trećeg gola za svoj tim, u 35. i 64. minutu.



Za razliku od prethodnih nedelja, proteklog vikenda nije viđen nijedna gol srpskih fudbalera u Holandiji i Belgiji. Miralem Sulejmani je ušao u igru u 78. minutu za Ajaks u trijumfu nad Tventeom sa 1:0, ali je potom na treningu pokidao ligamente skočnog zgloba. U poraženom timu, Dušan Tadić je odigrao ceo meč i zaradio žuti karton. Filip Đuričić je takođe odigrao ceo meč za svoj Herenven, u pobedi nad Bredom sa 2:0, dok se na drugoj strani svih 90 minuta našao Nemanja Gudelj, koji je dobio i javnu opomenu.

U Belgiji, vodeći Briž je igrao 2:2 na gostovanju Gentu, a ceo meč na golu proveo je Bojan Jorgačević, koji je zaradio i žuti karton, pa je Vladan Kujović ostao na klupi. Anderleht je sa 3:0 slavio protiv Lokerena, a na terenu je viđen i srpski okršaj. Milan Jovanović je proveo svih 90 minuta na terenu, dok je Miloš Marić odigrao drugo poluvreme za poraženi tim. Na terenu su se tokom vikenda našli još i Nebojša Pavlović i Stefan Mitrović, u pobedi Kortrejka nad Standardom sa 2:1. Pavlović je odigrao ceo meč, dok je Mitrović u igru ušao na poluvremenu.

Kolo u Rusiji obeležio je poraz CSKA od Dinama sa 2:0 u moskovskom derbiju, u kojem je došlo i do srpskog okršaja. U pobedničkoj ekipi, Marko Lomić je odigrao svih 90 minuta, dok je Zoran Tošić na terenu proveo 58 minuta.

Vikend u ostalim ligama obeležio je i novi gol Nikole Đurđića u Švedskoj. Njegov Helsinborg je sa 3:0 pobedio Atvidaberg sa 3:0, a srpski fudbaler je postigao pogodak u 87. minutu.



Bojan Mališić je doneo pobedu svojoj Zakarpatji sa 2:1 nad Metalurgom iz Donjecka golom u 86. minutu, a prethodno je dobio i javnu opomenu. Za Metalurg ceo meč je odigrao Đorđe Lazić.

U Mađarskoj, Milan Perić je u 92. minutu postavio konačan rezultat u pobedi Ferencvaroša nad Disođerom sa 2:0. Perić je ušao u četvrtom minutu, a na terenu su se našli i Aleksandar Alempijević, svih 90 minuta, i Vladan Čukić, koji je ušao u igru u 73. minutu. Za poražen tim, svih 90 minuta odigrao je Savo Raković.



Takođe kod naših severnih suseda, Đer je pobedio Papu sa 6:0, a golman pobedničke ekipe Saša Stamenković nije iskoristio penal u 84. minutu, pri rezultatu koji se na kraju ispostavio kao konačni. Nemanja Andrić ušao pri rezultatu 5:0, a za poražene Goran Marić igrao svih 90 minuta.

U Rumuniji, Ivan Petrović je postigao pobedonosni gol u trijumfu CSMS Jašija nad Turn Severinom sa 1:0. Petrović je igrao od prvog minuta, a pogodak je postigao u 90, kada je meč za njega bio završen posle drugog žutog kartona, koji je dobio zbog proslave gola. Prvu javnu opomenu dobio je u 47. minutu. Za goste, ceo meč su odigrali Milan Mitić i Jovan Gol.



U Slovačkoj, Uroš Matić je u petom minutu na svom terenu doveo Košice u vođstvo protiv Žiline, koja je do kraja meča uspela da izjednači. Matić je odigrao 86 minuta u tom duelu, dok su svih 90 na terenu za domaći tim proveli Boris Sekulić i Ivan Ostojić.

Radosav Petrović postigao je svoj prvenac u Turskoj i najavio ubedljivu pobedu Genčlerbirlija nad Kajzerijem (4:0). Sa njim su se u pobedi radovali još Duško Tošić i Dejan Lekić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve